Beskydský pohár vyhrálo ženské družstvo

Frýdlant nad Ostravicí - Již více než padesát let pořádají parašutisté z Frýdlantu nad Ostravicí závod tříčlenných družstev na přesnost přistání o Beskydský pohár. Letos, při ideálním počasí, bojovalo o cennou trofej osm týmů od nás a z Polska.

Jasné nebe a trochu nevypočitatelná termika – takové byly výchozí podmínky pro čtyřiadvacet parašutistů a parašutistek, kteří se letos do závodu prezentovali. Skákalo se na šest kol a nárazový vítr někdy na poslední chvíli některým ze závodníků poslední metry nad zemí řádně zkomplikoval, přesto byli jak závodníci, tak pořadatelé spokojeni.

Vítězem soutěže jednotlivců se stal s výkonem dvacet centimetrů domácí Luboš Matula. Pod jménem Světlušky skákalo v soutěži jediné ženské družstvo – a díky vyrovnaným výkonům v jednotlivých kolech si děvčata z letošního ročníku odnesla týmové vítězství. Celek z Liberce a Jihlavy ve složení Andrea Funková, Miroslava Vraná a Jana Šneiderová získal 219 bodů a výrazně tak porazil domácí trojici Janek, Mlýnek a Matula. Vydařenému mezinárodnímu závodu za krásného počasí chybělo jediné – diváci. Ti si na frýdlantské letiště bohužel letos cestu nenašli.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)