Nováčci z Brna a Jihlavy v lize stále neprohráli

Brno, Jihlava – Ani ve druhém kole nového ligového ročníku neskončili oba nováčci s nulou na kontě. Jihlava uválčila cennou remízu 1:1 proti favorizované Plzni a stejný výsledek zaznamenala i Zbrojovka proti Teplicím. Oba týmy přitom klidně mohly myslet i na tříbodový zisk.

V prvoligovém zápase se Zbrojovka doma představila po více než roce a hned se solidní návštěvou – téměř šesti tisíci diváky. Proti Teplicím začala aktivněji a po necelé půlhodině hry Zavadilova střela z přímého kopu orazítkovala břevno teplické brány.

Z gólu se ale před koncem první půle nakonec radovali Severočeši. Doležal jen neobratně vyrazil míč, který Mahmutovič přes obránce Paška poslal do domácí brány. V druhé půli ale po sedmi minutách pobytu na hřišti dokázal přetažený míč do brány usměrnit Halaška a Zbrojovka začala stupňovat svůj tlak.

Teplicím bylo pořádně horko hlavně v poslední desetiminutovce po vyloučení Antonína Rosy, ani v početní převaze ale Zbrojovka nevyslyšela skandování fanoušků po gólu a s Teplicemi se rozešla smírně 1:1. I když vzhledem k obrazu utkání mohlo Brno očekávat lepší výsledek, čtyři body po prvních dvou kolech ligy jsou určitě solidním výsledkem.

Studio fotbal

Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:1 (0:1)

Branky: 67. Halaška - 45. vlastní Pašek. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Moláček. ŽK: Zavadil, Kaufman, Švancara - Čajič, Rosa, Melunovič. ČK: 81. Rosa (Teplice). Diváci: 5760

Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár (88. Nekuda) - P. Mezlík, Šoljič, Zavadil, Lutonský (78. Fall) - Švancara, Jurdík (60. Halaška). Trenér: Čuhel.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lukáš, Rosa, Chovanec - Čajič, Matula - Ježdík (84. Jablonský), Vachoušek (64. Jindráček), Vůch - Mahmutovič (81. Melunovič). Trenér: Přerost.

Druhý nováček z Jihlavy se pomalu stává postrachem favoritů. Poté, co v prvním kole zle zatápěl pražské Slavii a třígólové vedení ztratil až v závěru zápasu, si tým z Vysočiny odvážně vyšlápl i na evropskými poháry protřelou Plzeň.

Mistra z předminulé ligové sezóny už v patnácté minutě zaskočil Karlík, když hlavičkou z vápna překonal Bolka. Plzeň v tu chvíli v lize inkasovala po dlouhých 741 minutách a namlsané domácí publikum bylo ve varu.

Plzni k vyrovnání o čtvrthodinu později pomohlo zaváhání rozhodčího Bílka, který přehlédl ofsajd Západočechů a nechal vyrovnat reprezentanta Koláře. Znovu se na nejistého arbitra mohla Jihlava zlobit o dalších šest minut později, když po souboji domácího Šourka a plzeňského brankáře neuznal kvůli faulu domácí gól.

Po zbytek utkání tlačila hlavně Plzeň, Jihlava ale dokázala cenit zuby při občasných brejcích. Ani jeden z brankářů už ale nekapituloval a zápas tak skončil remízou 1:1.

Jihlava - Viktoria Plzeň 1:1 (1:1)

Branky: 15. Karlík - 30. Kolář. Rozhodčí: Bílek - Košec, Tacina. ŽK: Tecl, Jungr, Josl, Sedláček - Horváth, Ďuriš, Rajtoral. Diváci: 4150.

Sestavy:

Jihlava: Blažek - Obert, Šourek, Tlustý, Josl - Masopust (71. Mešanovič), Jungr (90. Kryštůfek), Koloušek, Karlík, Vaculík (81. Sedláček) - Tecl. Trenér: Komňacký.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Hora (46. Fillo), Kolář (90. Hanousek), Ďuriš - Bakoš (77. Štípek). Trenér: Vrba.

Vydáno pod