Ostravským tanečníkům se bude věnovat proslulý baletní mistr

Ostrava - Tanečníci a tanečnice ostravského baletního souboru mají příležitost načerpat zkušenosti od světově uznávaného baletního pedagoga Michaela Messerera. Bude se jim věnovat týdnu od 20. do 24. srpna 2012.

„Díky Messererově kariéře v Rusku a následně praxi po celém světě slučuje to nejlepší z tradice ruského i západního baletního umění,“ uvedla mluvčí Národního divadla moravskoslezského Viola Kučerová. Dodala, že podobnou stáž zažili členové baletního souboru nedávno, když v Ostravě působili choreografové Philipp Talard a Eric Trottier, se kterým soubor vytvořil inscenace Padající andělé a Zázrak v tichu.

Messerera poznal osobně šéf ostravského baletu Igor Vejsada v Monaku. „Tam jsme se také domluvili na spolupráci. Pro členy našeho souboru je to naprosto mimořádná příležitost setkat se s takovou osobností,“ řekl Vejsada. Dodal, že taková setkání formují osobnost tanečníků i celého souboru.

Michael Messerer se narodil roku 1948 do velké taneční dynastie v Moskvě a začínal jako student baletní školy Velkého divadla a poté jako baletní pedagog na Ruské divadelní akademii. Později učil klasický tanec po celém světě. Více než pětadvacet byl také baletním pedagogem v Královském baletu londýnské Royal Opera House v Covent Garden. Aktuálně působí jako baletní mistr Michajlovského divadla v Sankt Petěrburku.

Vydáno pod