Letos budeme silnější, slibuje trenér hokejové orlí letky

Znojmo – Obnovená spolupráce legendárního slovenského dua, tři posily ze zámoří a udržení vlastních nadějných mladíků – tyto předpoklady slibují, že letos by znojemští Orli mohli v mezinárodní soutěži EBEL minimálně vyrovnat loňskou účast v play-off.

132 gólů nasázel ve znojemském dresu během sedmi sezón Marek Uram. U většiny z nich nechyběl jeho nerozlučný parťák Peter Pucher. Po sedmi letech příznivci Orlů věří, že bájná souhra bude fungovat stejně jako kdysi. „Jsme dohodnutí, že jsem tady na zkoušku. V minulé sezóně jsem skoro nehrál. Teď v přípravě jsou to po dlouhé době moje první tréninky na ledě, tak uvidíme, co vydrží koleno,“ mírní optimismus fanoušků Marek Uram, který naposledy nastupoval za Liptovský Mikuláš.

Jeho slovenské dvojče Peter Pucher rozdával znojemským fanouškům hokejovou radost už v loňské sezóně. Letos chce ještě lepších výsledků dosáhnout i za přispění svého staronového kolegy. „Mám tu parťáka, se kterým jsem zažil nejkrásnější roky. Doufám, že nám to na ledě půjde a diváky budeme při vítězných zápasech opět bavit,“ věří slovenský veterán.

Rozhovor s Markem Uramem a Peterem Pucherem (zdroj: ČT24)

Ambice neskrývá ani trenér Martin Stloukal. Ten bude mít místo odcházejícího bijce Mikea Dantona v kádru hned trojici Kanaďanů. Nejzkušenějším z nich je obránce Henry Burke, který má za sebou i téměř čtyřicítku zápasů v NHL, středoevropskou EBEL si už vyzkoušel v dresu slovinské Lublaně. Kromě něj sestavu Orlů vyztuží ještě další obránce Wharton a útočník Crowder, oba především se zkušenostmi z AHL a ECHL. „Celá soutěž se hodně zkvalitnila, posílila Vídeň. Salzburg a Villach vyměnily téměř celý mančaft. Přesto věřím, že jsme také lepší než loni, a proto budeme chtít dojít minimálně do semifinále,“ nehledá pro předsezónní cíle alibi znojemský trenér.

Rozhovor s trenérem Martinem Stloukalem (zdroj: ČT24)

Tým před sezónou posílili ještě finský útočník Kim Strömberg, nadějný mladík vracející se ze zámoří Petr Beránek nebo pirát z Chomutova Ondřej Fiala. Dres Orlů už naopak kromě Dantona neobléknou ani Videlka, Trojan, Hranáč, Říha a Plášek. Klubová ikona Radek Haman bude trénovat znojemské juniory.

V herní přípravě se Orli postaví především soupeřům z první české ligy v rámci regionálního poháru, poprvé v úterý 7. srpna nastoupí doma proti Třebíči. Mistrovskou soutěž začnou o měsíc později na horké půdě bohatého Salzburgu.

Přípravné zápasy Znojma

út 7. 8. Znojmo Třebíč 17:30

čt 9. 8. Písek Znojmo 18:00

út 14. 8. Znojmo Olomouc 17:30

čt 16. 8. Znojmo Jihlava 17:30

út 21. 8. Slavia Znojmo 17:30

čt 23. 8. Třebíč Znojmo 17:30

út 28. 8. Znojmo Písek 17:30

čt 30. 8. Olomouc Znojmo 18:00

pá 31. 8. Zvolen Znojmo 17:00

út 4. 9. Jihlava Znojmo 17:00