Sting vystoupí na podzim ostravské ČEZ Aréně

Ostrava – Legendární anglický zpěvák Sting zavítá do Ostravy, kde zpíval zatím jednou před patnácti lety. 19. listopadu vystoupí v ostravské ČEZ Aréně. „Sting se v Ostravě představí v rámci světového turné Back To Bass, které získalo skvělé recenze v severní Americe, Evropě a jižní Africe. Na podzim se vrátí do Evropy. Očekávat můžeme jeho největší hity v doprovodu pětičlenné kapely,“ uvedl Jan Kostecký ze společnosti Vítkovice Aréna.

V doprovodné kapele hraje kytarista Dominic Miller, bubeník Vinnie Colaiuta, klávesista David Sancious, houslista Peter Tickell a zpěvačka Jo Lawry.

Vstupenky se začnou prodávat už od 10. srpna. Nejlevnější budou za 990 korun, nejdražší za 1690 korun.

Sting zpíval v České republice mnohokrát. Jen letos byl dvakrát v Praze, naposledy měl koncert v červnu O2 Aréně, na který přišlo asi třináct tisíc lidí.

Sting je umělecké jméno. Zpěvák, skladatel, kytarista a příležitostný herec, hrál například ve filmu Davida Lynche Duna, byl zapsán v matrice v Newcastlu 2. října 1951 jako Gordon Matthew Thomas Summer. Proslavil se v sedmdesátých letech jako hlavní protagonista skupiny The Police, kterou založil v roce 1977 poté, co se přestěhoval do Londýna. The Police se Stingem, Stewartem Copelandem a Andym Summersem získalo šest Grammy a v roce 2003 byli uvedeni do rock nad rollové síně slávy.

Roku 1083 se vydal na vlastní dráhu a od té doby vydal 13 sólových alb. Poslední je kolekce CD a DVD s názvem Sting: 25 Years a dvojté CD The Best of 25 Years.

„Sting se skupinou The Police i jako sólový umělec prodal téměř 100 milionů alb a získal dalších 10 ocenění Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a obdržel tři nominace na Oscara,“ doplnil Kostecký.

Vydáno pod