Vrchní soud snížil trest

Vrchní soud v Olomouci dnes o půl roku snížil trest třicetiletému Petru Markovi. Ten v březnu 2010 přepadl spolu se dvěma komplici jatka v Mladějovicích. Místo původních 8 let tak stráví za mřížemi 7 a půl roku. Soudce sazbu zmírnil kvůli tomu, že způsobená škoda nebyla tak velká, jak vyhodnotil předešlý soud.

Petr Marek vtrhl se dvěma kumpány do prostor jatek jako akční komando. Majiteli vzali věci za více než 100 000 korun. Nakonec ujeli dodávkou plnou masa, se kterou přejeli na místo, kde měli zaparkované vlastní vozidlo.

Krajský soud původně vyčíslil škodu i s dodávkou – na 800.000 korun. Podle dnešního verdiktu však do lupu cenu vozidla zahrnout nelze.

Lupič se dnes snažil osvobodit i tím, že vzal zpět své dřívější doznání.  Petr Marek dnes tvrdil, že se přiznal pod nátlakem a také aby měl k dobru polehčující okolnost.  Soudce ale jeho argumenty nevyslyšel. I podle policistů se jednalo o přepadení, které nemá na Olomoucku obdoby. Muži loupili v policejních kombinézách se samopalem v ruce.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

V případu byli obžalováni i Petr Staňa a Zdeněk Vitásek. Pro nedostatek důkazů se je nepodařilo usvědčit. Podle soudce ale není pochyb, že na místě byli.

Vydáno pod