Zlínská Fatra spoléhá na vlastní naděje a chce do nejlepší čtyřky

Zlín – S omlazeným kádrem, a přesto s ambicemi na lepší umístění než bylo loňské čtvrtfinále, stojí na startu přípravy volejbalisté Zlína. První měsíc je čeká hlavně tvrdá atletická příprava proložená venkovními turnaji na antuce. Do extraligy vstoupí volejbalisté až ve druhé polovině října.

Posunutý začátek mistrovské soutěže dal zlínským volejbalistům dostatek času na přípravnou fázi. V té tréninkové dávky na atletickém ovále kombinují s odpolední posilovnou. „O víkendech objezdíme tradiční antukové turnaje. Namířeno máme třeba do Dřevěnic. Až v září se přesuneme do haly jak na tréninky, tak i na přípravné zápasy,“ nastínil plány trenér Roman Macek.

Věkový průměr jeho družiny se oproti minulé sezóně posunul výrazně dolů. To způsobil především odchod trojice zkušených hráčů. Petr Jakubíček se stal mládežnickým trenérem, Michal Sládeček odešel na angažmá do Francie a v týmu skončil i Petr Sedláček. „Tito hráči už seděli na střídačce, budeme se je snažit nahradit vlastními odchovanci. Mládež je tu velmi kvalitní,“ vysvětlil strategii Fatry Macek.

Rozhovor s trenérem Romanem Mackem (zdroj: ČT24)

Do týmu se naopak po tříleté misi v Havířově vrací útočný univerzál Pavel Kolář. Ten by mohl pomoci zahnat loňské potíže s postem hlavního útočníka. „Jsem rád, že můžu hrát opět ve Zlíně. Budu se snažit pomoci týmu aspoň k postupu do semifinále,“ slibuje letní posila Kolář.

V týmu zatím chybí smečař Adam Bartoš a nahrávač Jakub Janouch. Ty klub uvolnil na přípravu se širším reprezentačním výběrem. Pokud se v národním týmu udrží, zahrají si zářijovou kvalifikaci o mistrovství Evropy.