Senzační Brno si vyšláplo na Plzeň. Slovácko padlo na dno

Plzeň, Uherské Hradiště – Zbrojovka pokračuje v zázračném návratu do první ligy. Po třech kolech nasbírala už sedm bodů a se Spartou a Jabloncem se dělí o čelo tabulky. Rozjeté Brno nedokázala zastavit ani evropskými poháry ošlehaná Plzeň, která Zbrojovce podlehla 2:3. Vůbec se naopak nedaří Slovácku, to je bez bodu poslední.

Bookmakeři před sezónou Zbrojovku tipovali na sestup, kdyby ale i po zbytek sezóny hrála jako v prvních třech kolech, byla by spíše žhavým kandidátem na evropské poháry. Po skalpu Slovácka a smolné remíze s Teplicemi veze Zbrojovka nečekané tři body z Plzně. Favorita soutěže zdolala 3:2.

Lépe přitom do zápasu vstoupili Západočeši, už v deváté minutě srazil hlavičku Bakoše do brněnské sítě Procházka. O deset minut později ale bylo vyrovnáno, svým druhým gólem v sezóně vrátil Brno do hry Pernica. Plzeň poté jihomoravský tým zatlačila do obrany a převahu šest minut po přestávce zúročila v gól, když Rajtoral přehodil Doležala.

Studio fotbal

Jenže Zbrojovce stačily k dokonalému obratu pouhé dvě minuty, v 73. minutě se ve vápně Plzně zjevil Mezlík a střelou k tyči překonal Bolka. Vzápětí se Brňané dostali do přečíslení, ze kterého těžil Halaška, a Brno získalo vedení. Plzeň se na gólovou odpověď až do konce utkání nezmohla, dvě tutovky spálil Ďuriš. Zbrojovka tak získala velmi cenné tři body.

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:3 (1:1)

Branky: 9. Procházka, 51. Rajtoral - 19. Pernica, 73. Mezlík, 75. Halaška.

Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Zavadil (Brno). Diváci: 10 513.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Ďuriš, Kolář (81. Hanousek), Fillo (77. Hora) - Bakoš (68. Štípek). Trenér: Vrba.

Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár - Mezlík, Zavadil, Šoljič, Lutonský (64. Buchta) - Fall (60. Halaška) - Švancara (84. Jurdík). Trenér: Čuhel.

Ve druhém jihomoravském týmu naopak žádná euforie nepanuje. Slovácko dál marně čeká na první bod nové sezóny. Proti Spartě už sice dokázalo alespoň vstřelit gól, ale inkasovalo dokonce hned čtyřikrát a po třetí prohře ve třetím zápase je na posledním místě prvoligové tabulky.

V domácím duelu proti Spartě kapituloval brankář Melichárek poprvé už v sedmé minutě, když ho hlavou překonal Pavelka. Šance na solidní výsledek začala pro moravský tým zhasínat o dalších šest minut později, vedení totiž po centru navýšil Balaj. Naději pro Slovácko vykřesal v 23. minutě Trousil, který měl po dobře rozehraném rohu dost času na překonání pražského Vaclíka.

Ještě do poločasu si ale Sparta pojistila vedení Hušbauerem. Když pak pět minut po začátku druhého poločasu proměnil po faulu Kubáně Kadlec penaltu, jakoby už oba týmy vzaly výsledek za konečný. Žádnou větší šanci diváci ani na jedné straně neviděli, a Sparta tak vyhrála 4:1.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:4 (1:3)

Branky: 24. Trousil - 8. Pavelka, 13. Balaj, 43. Hušbauer, 50. Kadlec z pen. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Jiřík. ŽK: Kuncl, Kubáň, Došek, Kerbr - Kadlec. Diváci: 6532.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Volešák (61. Kerbr), Daníček, Martykán (55. Trávník), Valenta, Lukáš (46. Kovář) - Došek. Trenér: Soukup.

Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek, Pavelka (81. Grajciar), Hušbauer, Skalák (85. Hybš) - Balaj, Kadlec (76. Holek).Trenér: Lavička.