Klíma vyhrál triatlon Valachy Man 2012

Nový Hrozenkov - Nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer a nejlepší český triatlonista Petr Vabroušek byli hlavními hvězdami 2. ročníku minitriatlonu Valachyman. Startovalo se v Novém Hrozenkově u přírodního koupaliště Balaton. Závodu se účastnilo dalších čtyři sta závodníků - převážně amatérských nadšenců.

Trať nebyla extrémně náročná. Na účastníky čekalo 250 metrů plavání, 12 kilometrů na kole a 3600 metrů běhu, takže doběhnout do cíle se podařilo téměř všem. V elitní kategorii se očekával souboj lyžaře Lukáše Bauera a specialisty Petra Vabrouška, který startoval jako poslední půl minuty za Bauerem. Už v plavání, které není Bauerovou silnou stránkou, Vabroušek jeho náskok stáhl a v cyklistické části se drželi vedle sebe.

Také na závěrečný běžecký úsek vyráželi spolu, ale na kratší distanci měl navrch Bauer a doběhl do cíle daleko před Vabrouškem. Oba hlavní favority ale na trati překonal specialista na terénní triatlon Jiří Klíma, který si pro prvenství doběhl v čase 36 minut a 15 sekund.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)