Opavskou tyčku vyhrál Jan Kudlička

Opava - Český rekordman ve skoku o tyči Adam Ptáček a dva skvělí odchovanci opavské atletiky - dvojnásobný mistr republiky Michal Balner a také čtyrnásobný domácí mistr a osmý muž olympiády v Londýně Jan Kudlička ozdobili svou účastí opavský memoriál Dr. Lesáka.

Opavské Dolní náměstí se ve čtvrtek proměnilo v tyčkarský sektor, v němž se hlavně díky dvěma odchovancům místního Sokola sešla kompletní domácí špička a jak Balner, tak Kudlička si to vychutnávali. Pořadatelé doufali v překonání českého exhibičního rekordu 582 centimetrů. V Opavě sice Kudlička překonal rekord mítinku, na výšce 575 však třikrát neuspěl a vyhrál výkonem 560 centimetrů. Kudlička se však nevzdal a už mimo soutěž, čtvrtým pokusem na pětistech sedmdesáti pěti uspěl.

Za vítězným Kudličkou v Opavě skončil druhý místní rodák Balner, který zvládl 545 centimetrů. Nad memoriálem Dr. Lesáka visí kvůli finančnímu zabezpečení akce do budoucna velký otazník. Už kvůli místním fanouškům atletiky by jeho zrušení bylo značnou ztrátou.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)