Zbrojovka v lize poprvé padla

Brno – Brněnští fotbalisté ve čtvrtém kole fotbalové ligy poprvé prohráli. V domácím zápase nestačili na Jablonec, kterému podlehli 1:4. Pro Zbrojovku dostal výsledek hrozivou podobu až v závěru, kdy domácí tým všechny síly neúspěšně vsadil na útočnou kartu.

Zápas dvou dosud neporažených družstev začaly oba týmy aktivně. Jablonec ale postupně začal přebírat iniciativu, kterou zužitkoval ve 33. minutě po kuriózní trefě Eliáše, který padáčkem přes hlavu zaskočil brněnského brankáře Doležala.

Deset minut po začátku druhé půle Severočeši udeřili znovu. Piták připravil střeleckou pozici Vaňkovi, který krásnou ránou z voleje zvýšil už na 2:0. Naději Zbrojovky na zvrat oživil střídající Senegalec Lamine Fall, který přesně hlavičkoval po Husárově centru z rohu.

Studio fotbal

Kontaktní gól Brňany nabudil, jejich vytrvalý tlak ale rázně otupila situace z osmdesáté minuty. Vaněk po souboji s Kaufmanem padl ve vápně a rozhodčí nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Z ní se nemýlil kanonýr Lafata, který svým třetím gólem v sezóně přiblížil Jablonci vítězství.

Někteří z téměř sedmi tisíc diváků v tu chvíli začali odcházet ze stadionu. Neviděli tak už brejkový úder Tomáše Čížka, který v úniku přeloboval Doležala. Stanovil tak konečný výsledek na 4:1 pro Jablonec.

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 1:4 (0:1)

Branka: 70. Fall - 33. Eliáš, 56. Vaněk, 81. Lafata z pen., 84. Čížek.

Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Dobrovolný. ŽK: Švancara (Brno). Diváci: 6572.

Brno: Doležal - Pašek, Kaufman, Pernica, Husár (84. Nekuda) - P. Mezlík, Zavadil, Šoljič (46. Fall), Lutonský (61. Jurdík) - Halaška, Švancara. Trenér: Čuhel.

Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, Novák, Jablonský (80. Štochl) - Kopic, Loučka, Vaněk, Piták (72. Čížek), Zoubele (62. Třešňák) - Lafata. Trenér: Kotal.