Galerie Langův dům představuje obrazy Tadeáše Kotrby

Ostrava – Galerie Langův dům ve Frýdku-Místku uvádí výstavu Stopy v krajině Tadeáše Kotrby - mladého malíře z Rožnova pod Radhoštěm. „Cyklus obrazů Tadeáše Kotrby je věrným zrcadlením jeho vlastní povahy. Je to introvertní, přemýšlivý portrét o životní cestě, na které každého z nás čeká řada překážek a tušených pastí. Symbolickou arénou tohoto existenčního příběhu je úsek krajiny či architektury čerpaný za autorových vlastních zkušeností,“ uvedl Kamil Drabina, který frýdeckou výstavu zahájil.

Kotrba studoval na Střední umělecko-průmyslové škole v Uherském Hradišti, pokračoval na Akademii výtvarných umění v Praze, kde tři roky navštěvoval ateliér grafiky Jiřího Lindovského. Malbu se učil u profesora Michaela Rittsteina a poté u Jana Merty. Minulý rok byl na studijním pobytu v Londýně – na Central Saints Martins College of Arts and Design.

Je to syn významného českého sochaře Maria Kotrby, který zemřel loni ve věku dvaapadesáti let. Za sebou má asi deset výstav a pro nakladatelství Meander ilustroval pohádku Kočka a čert Jamese Joyce.

Vydáno pod