Ivan Hlas pokřtil nový amfiteátr v jihočeském Kraselově

V pátek 17. srpna proběhl první koncert v čerstvě dobudovaném areálu za farou v obci Kraselov nedaleko Strakonic. Na realizaci tohoto záměru je fascinující a obdivuhodné, že se nejedná o z rozličných grantů a za přispění externích sponzorů podporovanou akci, ale o výsledek záměru a práce nadšence, pana Pavla Smoly z přilehlé Lhoty u sv. Anny. Po zhruba dvou měsících usilovné práce tak málem na sklonku prázdnin došlo k první akci pro širou veřejnost, a to koncertu party Ivan Hlas trio.

Písničky Ivana Hlase jsou všeobecně dosti známé a s podporou muzikantů, jako jsou violoncellista Olin Nejezchleba (Marsyas, ETC Vladimíra Mišíka aj.) a kytarista Norbi Kovacs, dostávají i pro hudební fajnšmekry interesující rozměr. Nejezchleba je pro rockovou a rockově písničkářskou českou hudební historii jednoznačně jednou ze zásadních osobností, brilantní hra od prvního pohledu navíc neskutečně pohodového Norbiho přináší i do na pár akordech stavěných skladeb spoustu živelné muziky. Ač nikoho neopisuje, je možno slyšet tu prvky hry Erica Claptona, jindy Marka Knopflera, Tommyho Emmanuela a nespočtu legend kytarové techniky a cítění.

Křest nového amfiteátru (zdroj: ČT24)

Večer uvedl další z osob aktivních v tomto projektu - Petr Samek, který se v budoucnu i nadále hodlá starat o dramaturgii (jsa sám muzikant a navíc jako majitel firmy Alexim i v těsném spojení s domácí hudební špičkou), po přestávce Ivan Hlas zkropil novotou sálající pódium trochou pěnivého moku a popřál aktérům mnoho úspěchů v této bohulibé činnosti.

Z fary je v budoucnu plánováno vybudování kulturního centra s širším záběrem aktivit.

Vydáno pod