Slovácko otočilo zápas s Teplicemi a slaví první výhru

Uherské Hradiště – Trenérská výměna fotbalovému Slovácku zřejmě pomohla. Svatopluk Habanec dokázal hned ve svém prvním zápase na lavičce moravského týmu získat tři body. S Teplicemi přitom domácí dlouho prohrávali, výhru přinesla až trefa střídajícího žolíka Doška.

Fotbalové Slovácko se začíná zvedat z ligového dna. Po premiérovém bodu za remízu na Dukle se moravský tým v pátém kole konečně dočkal výhry. Zlepšení formy odnesly Teplice, které mají na dosud poslední Slovácko už pouze jednobodový náskok.

Domácí Slovácko utkání začalo lehce aktivněji, z gólu se ale první radovali Severočeši. V sedmatřicáté minutě využil zmatku před Melichárkovou bránou zkušený Vachoušek, který po několika marných pokusech svých spoluhráčů poslal dorážku k tyči domácí brány.

Na vyrovnání si Slovácko počkalo až do druhého poločasu. Z něj uběhla teprve čtvrtá minuta, když se po penaltovém faulu Rosy na Hlůpika postavil k exekuci Volešák, který Grigarovi v bráně Teplic nedal nejmenší šanci a srovnal na 1:1.

Reportáž ze zápasu Slovácko - Teplice (zdroj: ČT24)

V sedmapadesáté minutě se domácí dožadovali další penalty, rozhodčí ale zákrok Chovance jako zakázaný tentokrát neposoudil. Hlůpika krátce nato vystřídal Libor Došek. Protřelému veteránovi stačilo jedenáct minut pobytu na hřišti na to, aby hlavou vystřelil Slovácku vedení.

Teplice se poté, ve snaze zachránit zápas, natlačily před Melichárkovu bránu. Největší šanci promarnil nepřesnou hlavičkou Vachoušek a Slovácko tak srdnatě ubránilo první výhru nového ligového ročníku.

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:1 (0:1)

Branky: 48. Volešák z pen., 70. Došek - 37. Vachoušek. Rozhodčí: Proske - Gallo, Paták. ŽK: Kuncl, Volešák, Reinberk, Došek, Kerbr, Fujerik - Lukáš, Rosa, Ježdík, Grigar. Diváci: 4042.

Slovácko: Melichárek - Kuncl (46. Reinberk), Mezlík, Trousil, Kubáň - Hlúpik (60. Došek), Volešák, Daníček, Valenta, Kerbr - Kovář (84. Fujerik). Trenér: Habanec.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Rosa, Chovanec - Ljevakovič, Krátký (76. Vondrášek), Matula (81. Melunovič), Vachoušek, Vůch (54. Jablonský) - Mahmutovič. Trenér: Přerost.