O bývalý kojenecký ústav v Brně není zájem, město snižuje cenu

O rozlehlou brněnskou vilu, ve které dříve sídlil kojenecký ústav, zatím nikdo neprojevil zájem. Radnice budovu s pozemky nabízí už potřetí, cenu snížila o čtyři miliony na 65 milionů Kč. Technický stav budovy není dobrý, cenné jsou ale rozsáhlé pozemky poblíž centra města, které historickou vilu obklopují.

Původní cena ústavu začínala na 69 milionech korun, vyhrát měl zájemce s nejvyšší nabídkou. Protože se ale ve dvou kolech výběrového řízení nikdo nepřihlásil, magistrát startovací cenu snížil na 65 milionů Kč. Prvorepubliková vila postavená kolem roku 1928 bude zřejmě potřebovat rekonstrukci, protože není v dobrém technickém stavu. Podle vedení města by ale investory mohla nalákat ojedinělá možnost získat pozemky blízko centra města, naproti výstavišti. Celková výměra pozemku je přes 10 tisíc metrů čtverečních. Zájemci o koupi se mohou hlásit do 24. září, jako projev vážného zájmu musí složit kauci ve výši 4,4 milionu korun.

Město se potýká s nepříliš velkým zájmem i u nabídky dalších nemovitostí, například startovací byty s výhodným nájmem zaujaly minimum zájemců. Radnice nyní zvažuje, že z bytů udělá bydlení pro seniory.

Vydáno pod