V Jeseníkách se rozhodovalo o titulech ve sjezdu na horských kolech

Kouty nad Desnou - Na jedné z nejmladších sjezdovek u nás v Koutech nad Desnou se konalo mistrovství České republiky ve sjezdu na horských kolech. Na závodníky v šesti kategoriích čekala jedna z nejdelších a nejnáročnějších tratí u nás.

Mezi největší favority v kategorii Elite měli patřit dlouholetí rivalové a kamarádi Adam Vágner a Matěj Charvát. Druhý jmenovaný se však v sobotním tréninku při jízdě v háku srazil při skoku se svým mladším bratrem Šimonem a jeho levý ukazováček muselo spravit asi deset stehů. Přišel tak nejen o mistrovství republiky v Koutech nad Desnou, ale také o nominaci na mistrovství světa v rakouském Leogangu, které se koná již tento týden od 31. srpna do 2. září.

Do finálové jízdy bez Matěje Charváta tak nastoupilo 34 závodníků. Nejlepší jízdu zajel podle očekávání Adam Vágner, který se oproti semifinále zlepšil o úctyhodných 22 sekund na 4:05,317. Jednoznačně tak získal v Koutech mistrovský titul. Druhou nejrychlejší finálovou jízdu předvedl dvaatřicetiletý Rostislav Štencel, vítěz semifinále. Na Vágnera sice nestačil, ale na třetí místo o dvě desetiny sekundy odsunul Vágnerova týmového kolegu Petra Třešňáka. Půlhodinový záznam závodu můžete sledovat ve čtvrtek od 16 hodin a 5 minut na programu ČT4.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)