Zlínská Barum Rally startuje

Zlín - Testovací rychlostní zkouškou dnes začal 42. ročník Barum Czech Rally ve Zlíně. Pořadatelé očekávají, že třídenní populární motoristickou soutěž bude sledovat až 200 tisíc diváků. Jezdci si dopoledne při testovací rychlostní zkoušce vyzkoušeli technické nastavení svých vozidel.

Patnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 251 kilometrů, 99 posádek na startu, to je stručná charakteristika letošního ročníku nejpopulárnější domácí automobilové soutěže. Barum Rally patří mezi nejnáročnější motoristické soutěže v Evropě. Už dnes ráno stály kolem trati tisíce diváků, k úlevě pořadatelů byli všichni disciplinovaní a pohybovali se ve vymezených prostorech. Žádné problémy nezaznamenala ani dopravní policie při usměrňování dopravy.

No comment: Barum rally (zdroj: ČT24)

Rallye během víkendu zásadně změní život v celém krajském městě i jeho okolí. Už dnes večer totiž začíná městská rychlostní zkouška, která se těší velkému zájmu. Start deset kilometrů dlouhé rychlostní zkoušky je plánován na 21:15, už tři hodiny předtím ale bude trať v centru Zlína pro dopravu uzavřena. Cestující musí počítat i s omezením ve veřejné dopravě, přesunuto bude autobusové nádraží a také cestování vlakem bude omezeno.

Vydáno pod