Olomouc hostí prestižní turnaj ve stolním tenisu

Olomouc - Stolní tenis mezinárodní úrovně mohou až do neděle sledovat diváci v Olomouci. Ve sportovní hale Univerzity Palackého probíhá jeden z turnajů letošní ITTF World Tour. O vítězství v něm bude v silné konkurenci usilovat také kompletní česká špička.

Olomoucká premiéra světového poháru přilákala víc než slušnou konkurenci, a o to i přes absenci původně přihlášené čínské výpravy. Nasazenou jedničkou je Němec Patrick Baum, juniorský mistr světa z roku2007 aaktuálně 22. hráč žebříčku ITTF. Stejnou pozici má také nejvýš postavená hráčka ženského turnaje Korejka Yang Ha Eun. 

Velkou chuť uspět mají po dvouměsíční soutěžní pauze čeští reprezentanti. Nechybí mezi nimi současná česká jednička Dmitrij Prokopcov ani hrající legenda Petr Korbel. V ženském turnaji chtějí co nejdál dojít obě olympioničky, Iveta Vacenovská a Dana Hadačová. Dalším Čechům se dařilo v kvalifikaci, v hlavní soutěži se jich tak představí  21. Jak si tam budou počínat, můžete sledovat i vy. Rozhodující zápasy přinese ve víkendových přímých přenosech program ČT4 .

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)