AVÍZO: Classic Car Weekend

S příchodem babího léta se blíží také poslední letošní veteránské akce. Brněnský Classic Car Króžek pořádá ve dnech 15. až 16. září již dvanáctý ročník tradiční víkendové jízdy oldtimerů a youngtimerů, zvané Classic Car Weekend. Letošní setkání veteránů je spojeno s akcí IV. retroden, jejímiž pořadateli jsou Výbor kultury města Svratky a Sbor dobrovolných hasičů této obce.

Nejedná se o pouhý sraz. Akci primárně určenou pro veterány mladšího data výroby pořadatel deklaruje jako lehce adrenalinové, mírně soutěžní, především však pohodové svezení krásnou krajinou Českomoravské vrchoviny se zábavou pro celou rodinu. Nečekejte zuřivý souboj o body a sekundy, ostatně charakter připravených soutěžních úkolů veškeré kvaltování vylučuje. Při přesunu mezi stanovišti se posádky míjejí v protisměru či vytvářejí skupinky, aby tak navozovaly atmosféru víkendových autovýletů minulých dob. Na splnění úkolů mají celé sobotní odpoledne, proto se mohou pochuti zastavovat v atraktivních lokalitách, jít se občerstvit nebo se kochat krásnými výhledy.

Zahajuje se v dopoledních hodinách 15. září přehlídkou elegance na Masarykově náměstí v Bystřici nad Pernštejnem, odkud se posádky budou postupně přesouvat k jednotlivým soutěžním stanovištím, aby v odpoledních hodinách dorazily do městečka Svratka, kde se stanou součástí IV. retrodne. Po vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční módní přehlídka dobového oblečení, na kterou naváže diskotéka s hudbou ve stylu 60.-70. let. Vyhrávat bude revivalové uskupení The Basketles.