Státní zastupitelství obžalovalo údajné vrahy bývalého místostarosty

Brno - Státní zastupitelství dokončilo obžalobu na Filipa Onderku a jeho bývalou manželku, kteří měli v loňském roce zavraždit bývalého místostarostu Brna-Židenic Aleše Vytopila. České televizi to potvrdil mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Oba obžalovaní byli od loňského roku ve vazbě.

Důvodem vraždy byl podle policie komplikovaný čtyřúhelník mezi Vytopilem, jeho přítelkyní, jejím bývalým partnerem a jeho bývalou manželkou. Vytopilova přítelkyně Pavla Antalová nemá s případem nic společného.

Vztahy lidí kolem Vytopila
Zdroj: ČT24

Bývalí manželé se podle vyšetřovatele Antonína Hrdličky různou měrou podíleli na vraždě i odklizení těla. Při dalším vyšetřování policisté zjistili, kde by měla být mrtvola. Ostatky našli zakopané v zemi. „Tělo bylo určitým způsobem poškozeno,“ řekl ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel.

Podle jedné z verzí se předmětem sporu stala dcerka milenky komunálního politika, kterou měla se svým bývalým přítelem.

Vytopil si údajně k dítěti vytvořil pěkný vztah a chtěl jej získat do své péče, což se biologickému otci nelíbilo. Otec dítěte přitom udržoval vztah s někdejší manželkou a byl prý pod jejím silným vlivem. Tuto verzi ale zatím policie nepotvrdila.

Kriminalisté poukazují na neobvykle brutální způsob, jímž pachatelé naložili s tělem oběti. Podle dostupných informací jej nejprve pohřbili v lese nedaleko Moravského Krumlova. Později se ale na místo vrátili, ostatky vykopali a uřezali oběti hlavu. Ta patrně skončila v řece a dosud se nenašla. Tímto postupem se dvojice pravděpodobně snažila zamést stopy.

NO COMMENT: Zatýkání Filipa Onderky (amatérské záběry) (zdroj: ČT24)

Šestatřicetiletý politik téměř beze stopy zmizel loni v září

Pouhých deset dní před svým zmizením založil společně se svojí osmadvacetiletou přítelkyní Pavlou Antalovou společnost Pepebar, podnikat chtěli v herně a baru v Hrotovicích. V den svého zmizení politik vybral z banky v hotovosti 200 tisíc korun a zamířil do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku s bývalým partnerem Antalové Filipem Onderkou, který zmíněné podniky v Hrotovicích vlastnil.

Antalové se Vytopil kolem 19. hodiny ozval s tím, že Onderka zatím nedorazil. Žena mu řekla, ať počká ještě pět minut a potom se vrátí domů. Za pár minut byl Vytopilův mobil nedostupný.

Vydáno pod