Řidič v Brně „vybrzdil“ autobus, dopadla ho policie

Brno - Další případ agresivního řidiče prošetřuje policie. Jednatřicetiletý muž měl v sobotu odpoledne v brněnské části Židenice takzvaně vybrzdit autobus městské hromadné dopravy. V autobusu upadly a zranily se žena s dítětem, sanitka je odvezla do nemocnice k ošetření. Policie řidiče dopadla, hrozí mu trest za úmyslné ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.

Když projížděl třiapadesátiletý řidič autobusu Miloslav Pantůček během své sobotní služby ulicí Bělohorskou, předjelo ho červené osobní auto. „Po výjezdu ze zastávky Špačkova mě řidič předjel, zařadil se přede mě a prudce zabrzdil,“ popsal Pantůček, který se v tu chvíli stal další obětí takzvaného vybržďování. 

Řidič autobusu musel při incidentu prudce zabrzdit. „Upadla mi tam nějaká starší paní a zranila se na hlavě,“ řekl řidič. Kromě ženy se zranilo i roční dítě, které vypadlo z kočárku. Obě cestující museli záchranáři převézt do nemocnice. 

Incident ale vybržděním neskončil. „Po zastavení jsem vyšel ven a ukazoval jsem na řidiče, aby nikam neodjížděl, protože jsem tušil, že se v autobuse něco stalo. V tom autě asi seděli dva. Vystrčili ruce z okýnek, zvedli prostředníčky a ujeli,“ vysvětlil Pantůček a dodal, že nechápe, co řidiče k vybrždění vůbec vedlo.

Incident popisuje řidič autobusu Miloslav Pantůček (zdroj: ČT24)

Údajný agresor, jedenatřicetiletý Roman Z., se nechtěně udal sám, když ohlásil rozbití zrcátka. Policie totiž od řidiče autobusu znala poznávací značku jeho auta. Soud dnes rozhodoval o vzetí muže do vazby, protože byl v podmínce za ublížení na zdraví a výtržnosti. Podmínka mu měla skončit v říjnu, už dříve byl navíc odsouzen za loupež. 

Soud nakonec agresivnímu řidiči uložil jen dohled, Roman Z. tak bude stíhán na svobodě. „Dopustil se trestného činu úmyslného ublížení na zdraví s těžkým následkem a následně neposkytnutí pomoci,“ upřesnil státní zástupce Jaroslav Mezník. Po opuštění soudní síně se Roman Z. před kamerou skrýval a jeho příbuzní se snažili zabránit natáčení.