Obrozené Slovácko v deseti zvítězilo a popravilo trenéra Boleslavi

Uherské Hradiště – Ani největší optimista z řad fanoušků Slovácka asi nečekal takovou výsledkovou vzpruhu, jakou moravskému týmu přinesl nový kouč Svatopluk Habanec. Tři výhry ve třech zápasech podtrhují fantastické zmrtvýchvstání týmu, který po třech kolech trpěl na dně první ligy.

Mimořádně sebevědomě začali fotbalisté Slovácka domácí klání proti Mladé Boleslavi. Už v deváté minutě potvrdil po Volešákově centru pověst zkušeného hlavičkáře Libor Došek, který míč s přehledem umístil mimo dosah brankáře Středočechů Šedy.

Neuběhly ani čtyři minuty, když fantastickou herní pohodu domácích potvrdil kličkou a přesnou střelou Filip Hlúpik. Obránce Johana v tu chvíli jen přihlížel přesné trefě do šibenice.

Následující minuty probíhaly ve znamení souboje dua Nešpor – Trousil. První jmenovaný nejprve svého obranného soupeře fauloval na žlutou kartu, hned vzápětí ale obraně Slovácka utekl a snížil na rozdíl jediné branky. O chvíli později navíc Nešpor vystihl Trousilovo zaváhání při malé domů a zkušený bek musel svého agilního protivníka zastavit jen za cenu faulu, který rozhodčí oprávněně posoudil červenou kartou.

Studio fotbal

Boleslav ale jako kdyby nepostřehla, že má hráče navíc. Hra se tak oboustranně přelévala až do šedesáté minuty, kdy se domácí dokázali vzepřít početní nevýhodě. Na hranici pokutového území dostal příležitost k zahrání přímého kopu Ladislav Volešák. Jeho perfektní rána skončila i přes Šedův brilantní zákrok v síti a oslabený tým potvrdil své vedení. „V předchozích utkáních jsem přičítal vítězství štěstěně, které jsme šli naproti. Dnes se ukázala síla týmu a obrovská touha po vítězství,“ nešetřil spokojeností trenér domácích Svatopluk Habanec.

Středočeši se vzpamatovat už nedokázali. Melichárkovu branku obléhali marně a prohrou na moravském poli dali všanc angažmá svého trenéra Koubka, který krátce po prohře také rezignoval. „Samozřejmě, že cítím zklamání. Svým odchodem chci klukům dát nový impuls,“ okomentoval důležité rozhodnutí odcházející kouč.

Ten zcela jistě před časem dostali fotbalisté Slovácka. Po třech prohrách pod vedením zkušeného stratéga Soukupa a jeho následném vyhazovu získali bod v asistentském mezidobí a od příchodu nového lodivoda Habance dokázali být vždy stoprocentní.