Kometa sestřelila Kladno bez Jágra

Brno – Ještě bez zámořských hvězd Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance přijeli kladenští Rytíři na jih Moravy. Nad Brnem se sice dokázali dostat do jednobrankového vedení, Kometa ale zápas otočila na konečných 3:1 a připsala si v letošním extraligovém ročníku druhou výhru. V nejvyšší české hokejové soutěži je tak zatím stoprocentní.

Plné hlediště po hokeji hladových diváků přivítalo loňské vicemistry v prvním domácím utkání. V dresu Komety se představily i posily Miloslav Hořava nebo Boris Valábik. Oba týmy začaly ve svižném tempu, jak domácí Trvaj, tak i na druhé straně Chábera ale všem střelám v první třetině odolali.

První gól padl nakonec až po šestadvaceti minutách hry. Rozhodčí Minář poslal k nelibosti diváků Kometu do tří a dvojnásobnou přesilovku přesnou ránou zužitkoval Hovorka. Na vyrovnání ale Brno dlouho nečekalo. Po faulu Obdržálka napřáhl v přesilovce od modré Kováčik a svou bombou nedal Cháberovi šanci. Svůj majstrštyk navíc o pár minut později málem zopakoval, štěstěna však tentokrát stála blíže kladenskému brankáři.

  • Kladenská branka byla ve stálém ohrožení autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/40/3959/395870.jpg
  • Brno dokázalo zápas otočit autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/40/3959/395867.jpg
  • Vedoucí gól Brna obstaral Bičánek autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/40/3959/395869.jpg
  • Miloslav Hořava si vysloužil uznání diváků autor: Iva Gambová, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/40/3959/395868.jpg

Vyrovnávací gól brněnské hráče nabudil. Gólový potenciál měl Eratův samostatný únik. Domácí obránci ho ale dokázali zastavit, a ačkoliv se diváci unisono dožadovali vyloučení, sudí nechali hru pokračovat. Ještě více horko bylo v brněnské Kajot Areně krátce před koncem druhé části. Jeden z kladenských hráčů až příliš tvrdě zajel do brankáře Trvaje, který se pak z ledu sbíral hodně dlouho.

V poslední části se dvojnásobné přesilovky dočkalo po faulech Majeského a Černoška i Brno. Obrat zařídil jako správný kapitán Radim Bičánek, který měl dostatek času na usměrnění své dělovky.

Brněnské diváky si rychle stihl získat i Miloslav Hořava, ten deset minut před koncem vystihl minelu kladenské obrany a Macholdovu snahu o zastavení brněnské posily tentokrát sudí ocenili nařízeným trestným střílením. Nabídkou na reparát svého úniku Hořava nepohrdl a pohledným blafákem dal výsledku konečnou podobu 3:1.

K dalšímu zápasu zajíždí Kometa v pátek do Třince. Oba týmy mohou do té doby stihnout dojednat posily z výlukou odložené NHL.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Kováčik (T. Svoboda, J. Hruška), 49. Bičánek (Žižka, Jakub Svoboda), 51. M. Hořava z trestného střílení - 26. Hovorka (Patera, Hlaváč). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7200.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Koreis, M. Hořava - J. Káňa, Dočekal, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Kladno: Chábera - Macholda, Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Majeský, Mocek - Hlaváč, Patera, Obdržálek - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vydáno pod