Grande Paolo a stříbrná parta ukázali, že fotbal stále umí

Hodonín - Jeden z nejlepších fotbalistů české historie Pavel Nedvěd se vrátil na trávník. Společně se svými spoluhráči ze stříbrného Eura 96 se představili v benefičním zápase na podporu kojeneckého ústavu a hendikepovaných dětí proti místnímu týmu v Hodoníně. Jeho výběr hvězd zvítězil 5:2.

Grande Paolo s kopačkami na nohou dokázal, že fotbal hrát stále umí. Stejně jako kdysi v dresu Juventusu nebo reprezentace i na hodonínské benefici naběhal kilometry a svým spoluhráčům neúnavně nabízel výstavní přihrávky. Dvěma góly navíc Nedvěd dirigoval vítězství svého výběru 5:2 nad místním divizním celkem. „Bylo to pro nás pěkné, ale i náročné. Důležité je, že jsme skloubili příjemné s užitečným a že se nám všechno vydařilo. Děkuji především lidem, že jich přišlo tolik. Jen doufám, že jsme je potěšili dobrým výkonem,“ řekla česká fotbalová legenda.

Reportáž z hodonínské benefice (zdroj: ČT24)

Čerstvého čtyřicátníka na hřiště doprovodili i jeho spoluhráči ze stříbrného Eura 96. Jako kdysi na své svěřence v Anglii z lavičky i na jihu Moravy dohlížel Dušan Uhrin. Na podporu kojeneckého ústavu v Kyjově a hendikepovaných dětí v Hodoníně své umění kromě Pavla Nedvěda předvedli třeba Luboš Kubík, Pavel Kuka nebo Karel Poborský. „Sešli jsme se po dlouhé době, a o to víc jsme si to užili. Ty síly sice už nejsou takové jako dřív, rychlost taky ne, ale hráli jsme s kluky o dvacet let mladšími, kteří hrají divizi, a vyhráli jsme, takže jsme rozhodně spokojení,“ netajil radost z výhry a ze setkání se spoluhráči Karel Poborský.

Na závěr utkání připravili hodonínští organizátoři Nedvědovi milé překvapení. Narozeninový dort ve tvaru fotbalového hřiště předaly fotbalové legendě jeho děti s manželkou. Oblečení byli ve slováckých krojích. Návrat do soutěžního fotbalu ale ke škodě fanoušků čerstvý čtyřicátník už neplánuje. „Předvedli jsme s kluky, že fotbal se nezapomíná. S touhle partou jsme odehráli spoustu dobrých zápasů. Spolupráce s Karlem Poborským, Hášou, Pavlem Kukou nám stále jde. Akorát ten krok už není takový rychlý, jak bychom chtěli,“ zhodnotil výkon držitel Zlatého míče z roku 2003.