Vypjaté derby urval v prodloužení Zlín

Zlín - Zárukou mimořádně atraktivní podívané se pro diváka začínají stávat vzájemné zápasy Zlína a Komety. Spokojeni mohli být i tentokrát, duel plný gólů a ostrých soubojů rozhodlo až prodloužení, ve kterém dva body Zlínu zajistil Honejsek.

O otevření zápasového skóre se postarala obnovená elitní zlínská formace, Balaštík s Leškou připravili trefu od tyče pro Bedřicha Köhlera. Domácí Brňany svírali i po zbytek první části. Kometu, kterou držel nad vodou spolehlivý Trvaj, výrazně přestříleli.

Poměr sil se ale rychle obrátil se začátkem druhé třetiny, Tomáš Svoboda totiž dokázal dvěma góly během necelých dvou minut skóre otočit. Berany ale na kolena nesrazil. Krátce na to se totiž k dvojitému úderu nadechli pro změnu domácí, když Honejsek s Okálem skórovali dokonce v půlminutovém odstupu.

Sestřih a ohlasy ze zápasu Zlín - Kometa (zdroj: ČT24)

Závěr třetiny zvratů ale patřil opět Kometě. Čtyři minuty před jejím koncem poskakoval puk před Sedláčkem. Dřív než domácí brankář ho dostal pod kontrolu Jakub Svoboda, který vyrovnal na 3:3.

Ve třetí části dokázal puk do brány dostat jen Köhler, protože si ale předtím pomohl faulem, branka nemohla být uznána. Oba týmy se pak ze všech sil snažily zápas strhnout na svou stranu. Oba brankáři ale byli na místě a rozhodnout tak muselo až prodloužení.

V něm mohl nejdříve vítězství Brnu zajistit Jakub Svoboda, když ale ani nadvakrát neuspěl. Na druhé straně udeřil svým druhým gólem v zápase Honejsek, který puk poslal pod Trvajem do branky. Zlín tak jako první tým v nové sezóně získal skalp Brňanů a za výhru 4:3 v prodloužení bere dva body. V tabulce drží Berani třetí místo, Kometa zůstala první.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Köhler (Leška, Balaštík), 27. Honejsek (Veselý, Řezníček), 27. Okál, 62. Honejsek (Holík, Matějíček) - 24. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Bičánek), 25. T. Svoboda (Dlouhý), 36. Jakub Svoboda (T. Svoboda, Valach). Rozhodčí: Polák, Jeřábek - Lederer, Tošenovjan.

Vyloučení: 4:6, navíc J. Hruška (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5058.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, M. Hořava - Koreis, Dočekal, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.