Předpremiéru Vorlova filmu Cesta do lesa vybojovala Karviná

Karviná - Nový film Tomáše Vorla Cesta do lesa viděli v předpremiéře návštěvníci Kina Centrum v Karviné. Rozhodli o tom diváci v internetovém hlasování. Cesta do lesa je volným pokračováním Vorlova filmu Cesta z města. Premiéry se zúčastnil nejen režisér snímku, ale také představitelé hlavních rolí Tomáš Hanák nebo Anna Linhartová.

Bývalý programátor Honza Marák dávno rezignoval na kariéru „ajťáka“, koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svojí ženou Markétou, dcerou a synem. Honza pracuje v lese jako pomocný dělník, Markéta se živí masážemi a jejich dcera se místo učení toulá po lesích.

„Jde tam vlastně o to, jak žít s přírodou, jak žít na vesnici, jak tomu lesu pomáhat, jak škodit co nejmíň přírodě,“ shrnul režisér Tomáš Vorel.

Představitel hlavního hrdinyTomáš Hanák připomenul, že děj navazuje na film Cesta z města. „Bude to ale nejen o rodičích, o mě a mé ženě, pokračovatelích toho prvního dílu, ale i o dětech a jak se nám podařilo je vychovat,“ řekl Hanák.

Distribuční společnost přišla s nápadem zorganizovat soutěž o slavnostní předpremiéru. A v Karviné byli lidé nejaktivnější.

Karviná v internetovém hlasování porazila další čtyři desítky zájemců z mnoha kin. Získala více než dva tisíce čtyři sta hlasů.

„Jsme velice rádi, protože to pomůže i zviditelnění kina, což je dobré. Mnozí Karviňáci už dlouho v kině nebyli a teď vidí, že stojí za to přijít, že máme velice kvalitní techniku, i když zvenku kino vypadá zastarale,“ řekl vedoucí Kina Centrum Jakub Cajdica.

Film Cesta do lesa budou moci vidět návštěvníci kin v celé České republice od 4. října.