Ve Slezské Ostravě spadl neobydlený dům

Ostrava - Část bytového domu se před polednem zřítila poblíž Hranečníku ve Slezské Ostravě. Ve zničené polovině objektu naštěstí nikdo nebydlel. Hasiči přesto nasadili psy na vyhledávání osob. Podle sousedů mohou za zřícení stavby zloději kovů.

Polovina téměř 130 let starého domu na ulici Jana Marie ve Slezské Ostravě se kolem poledne proměnila v hromadu suti. Lidé z okolí se shodují: za pád čelní stěny a stropů může krádež ocelových částí konstrukce. Přestože podle svědků takzvaní rozebírači před zřícením domu utekli, hasiči přivolali psovody z hlučínského záchranného útvaru a městské policie až z Valašského Meziříčí. Psi nikoho nenašli. „Prohledáváme sutiny a zatím nemáme potvrzeno, že by se tam někdo nacházel,“ vyjádřil se mluvčí HZS MS kraje Petr Faster.

„Poslední nájemníky se nám podařilo z tohoto domu odstěhovat v květnu letošního roku po dlouhodobém vyjednávání o jejich přestěhování právě z důvodů jejich bezpečnosti,“ uvedl mluvčí RPG Real Estate Petr Handl. Majitel objektu, firma RPG, chce v nejbližších hodinách zbytky domu strhnout.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)