Ševci získali proti nováčkovi jen bod

Zlín - Hokejisty z Valašska trápí nízká produktivita. Ačkoliv ambiciózního nováčka z Chomutova ve vzájemném utkání výrazně přestříleli, brankáře Kostůra překonali jen jedenkrát a po neúspěchu v samostatných nájezdech berou ze zápasu jen bod.

V chomutovském dresu se na zlínský stadion vrátili i Důras s Lučkou, kteří ještě loni oblékali žlutomodré barvy. Piráti nasadili i Radka Dudu a také svoji nejzářivější hvězdu - Michaela Frolíka. Právě poslední jmenovaný muž sehrál v zápase klíčovou roli.

Už ve čtvrté minutě byl totiž na začátku akce, při které Půlpán vyslal Milana Krafta, který přesnou střelou překonal Horčičku. Zlín měl do konce první třetiny několikrát výhodu přesilovky, téměř minutu dokonce i pět na tři, Kostůra ale domácí střelci pouze zahřáli.

Sestřih a ohlasy zápasu Zlín - Chomutov (zdroj: ČT24)

Ve druhé části měly šance oba týmy, gólově chudá podívaná ale neudělala radost ani jednomu táboru fanoušků. Zlín se vyrovnání dočkal až po padesáti minutách hry, kdy zkušený Petr Čajánek pohotově dorážel pokus Ondřeje Veselého. 

V prodloužení se už ani jedna branková síť nezavlnila a došlo tak na samostatné nájezdy. Po Půlpánovi a Holíkovi se trefil i Michael Frolík, a protože následný nájezd Lešky gólem neskončil, rozhodující trefa byla připsána právě hvězdě Chicaga.

PSG Zlín - Piráti Chomutov 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Čajánek (Holík, Řezníček) - 4. Kraft (Pulpán, Michael Frolík), rozhodující nájezd Michael Frolík. Rozhodčí: Husička, Minář - Bláha, Jindra. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 3928.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Z. Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, J. Mrázek, Pavlas, Lučka, Bartejs -Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, V. Polák, Duda - Důras, Sikora, Hromas - Zálešák, Lušňák, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

Vydáno pod