Svatováclavský hudební festival pokračuje ve frýdlantském kostele

Frýdlant nad Ostravicí - Svatováclavský hudební festival pokračuje dnes večer ve Frýdlantě nad Ostravicí. V tamním Kostele svatého Bartoloměje zazní hudba Franze Schuberta. Hraje velice respektované Škampovo kvarteto, jehož členové jsou houslistky Helena Jiříkovská a Daniela Součková, violista Radim Sedmidubský a violoncellista Petr Šporcl. Ve Frýdlantě s nimi budou hrát další čtyři „dechaři“, mimo jiné zakladatel Svatováclavského hudebního festivalu Igor Františák, který hraje na klrinet.

Festival je největší přehlídkou duchovní hudby v Česku. Koncerty jsou v mnoha městech a vesnicích Moravskoslezského kraje, a to v kostelích, tedy v prostředí, pro které skladatelé duchovní hudbu tvořili.

Festival, který začíná vždy 28. září a trvá celý měsíc, bude pokračovat v úterá v Kostele svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu, kde speciální, Festivalový komorní orchestr SHF přednese hudbu ze dvora Bedřicha II. Velikého.

Program je plný atraktivní hudby, interpretů i souborů. Tradičně diváci na festivalu uvidí například Collegium 1704, soubor, který se speciliazuje na barokní hudbu a patří k nejepším v Evorpě.

Kompletní program najdete na www.shf.cz

Vydáno pod