Hledači větru dostali Cenu poroty v Liberci

Na 15. ročníku mezinárodního festivalu sportovních filmů Sportfilm Liberec 2012, který se konal 18. - 20. září 2012 v Liberci, uspěly pořady České televize. Vedle jiných také soutěžní příspěvek z ostravské sportovní redakce. Cenu poroty totiž získal snímek Daniela Šumbery Hledači větru, a to za skvělé obrazové vyjádření lidské touhy po neznámém projektované v tomto případě do extrémního sportu.

Dokument o třech kamarádech, které přes rozdíl generace spojuje vášeň ke kitingu, je osobní zpovědí profesionálních jezdců Marka Zacha a Martina Florka a mnohem staršího Luďka Konečného, průkopníků tohoto sportu v České republice. Stejně jako další vítězné filmy ve všech soutěžních kategoriích i tento snímek se bude o mety nejvyšší ucházet na světovém finále, které se letos koná 9. - 11. listopadu v Pekingu.

Festival Sportfilm Liberec se každoročně koná pod patronací Českého olympijského výboru, jeho pořadatelem a vyhlašovatelem je Liberecká sportovní a tělovýchovná organizace. Je také součástí celosvětové přehlídky Sport Film Ficts World Challenge.

Repríza dokumentu je ve čtvrtek 18.10.2012 ve 13:40 na ČT2.

Hledači větru