Návštěvníci Bike Brno si budou moci vyzkoušet práci filmařů

Nový film Posel, který Česká televize uvede do kin už 18. října, se představuje na veletrhu Bike Brno. U prezentačního stánku ČT se návštěvníci mohou setkat s režisérem Vladimírem Michálkem nebo hlavním protagonistou filmu Matějem Hádkem. Na sobotu 6. října tvůrci filmu navíc připravili překvapení - formou natáčení improvizovaných scén si lidé budou moci vyzkoušet práci režiséra nebo herců. Sestřih záběrů pak Česká televize skutečně odvysílá.

„Chci hodně improvizovat,“ prozradil režisér. Akce je jeho nápad. „Chodí za mnou lidi a ptají se, co všechno musí režisér dělat. Rozhodl jsem se, že je nechám, aby si to vyzkoušeli,“ říká.

Zájemci si budou moci vybrat, jestli se chtějí alespoň na chvíli stát režisérem, hercem nebo třeba scenáristou. „Budou mít k dispozici profesionálního herce, profesionálního amatéra a můžou si vymyslet, co chtějí, a klidně do toho zapojit i Matěje Hádka. Anebo se můžou nechat zrežírovat, aby zjistili, jak je těžké hrát ve filmu nebo vůbec mluvit do kamery,“ slibuje Michálek.

Režisér Vladimír Michálek zve na improvizované natáčení (zdroj: ČT24)

Na výsledek se účastníci podívají ihned ve stánku. O to větší výzvou akce je, že sestřih natáčení odvysílá Česká televize v pondělí 8. října v pořadu Dobré ráno. „Určitě přijďte, bude při tom hodně legrace,“ zve režisér.

Program prezentace:

Sobota 6. 10. 2012
12.00 - „Ostré“ natáčení improvizovaných scén s návštěvníky veletrhu za účasti Vladimíra Michálka, Matěje Hádka a štábu ČT. Následovat bude autogramiáda.

Neděle 7. 10. 2012
Autogramiáda Matěje Hádka.

Po celou dobu konání veletrhu si návštěvníci mohou na stánku vyzvedávat drobné dárky a ptát se hostesek na informace k filmu.

Posel je hlavně o kolech

Prezentační stánek filmu návštěvníci sportovních veletrhů na brněnském Výstavišti naleznou v pavilonu F přímo naproti hlavnímu pódiu. Podobně jako u jiných stánků, i zde uvidí kola a cyklistické potřeby. „Film je o dvou kamarádech, kteří dříve závodili na kolech. Teď je jim už přes třicet, na vysokých školách mají vystudované něco, co je vlastně moc nezajímá. Sice už nezávodí, ale láska ke kolům jim zůstala. Takže je to hodně o kolech, která já sám taky miluju,“ vysvětlil Michálek souvislost filmu Posel s prezentací na veletrhu Bike Brno.

U stánku si lidé mohou prohlédnout trailer nebo některé rekvizity použité při natáčení. Navíc dostanou zdarma „filmovou“ cyklistickou láhev nebo šňůrku na krk s logem České televize.