Otrava metanolem se u muže v Chebu nepotvrdila

Sokolov – Chebská nemocnice dnes ráno  přijala šedesátiletého muže s podezřením na otravu metanolem. Muž krvácel z nosu a na ambulanci ORL zkolaboval. Když ho lékaři stabilizovali, uvedl, že vypil asi půl litru alkoholu, který koupil od vietnamského obchodníka. Předběžné výsledky pražské toxikologie ale nakonec otravu vyloučily a policie se tak případem už nezabývá.

„Bylo podezření na metanol, vzorky krve se odvezly na toxikologický rozbor do Prahy. Muž je nyní stabilizován,“ uvedla mluvčí Karlovarské Krajské nemocnice Barbora Silná. Podle informací lékařů byl převezen do nemocnice v Sokolově, neboť jeho trvalé bydliště je v Kynšperku nad Ohří.  

„Podle předběžných informací výsledky toxikologie nepotvrdily u hospitalizovaného muže otravu metanolem,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Podle mluvčí krajské policie Andrey Kávové se proto policie případem nezabývá.

Muž údajně popíjel v noci z pátku na dnešek s kamarádem. Krev se mu podle lékařů spustila kvůli tomu, že má vysoký krevní tlak.    

V Karlovarském kraji byly do dnešního dne tři případy otravy metanolem. Pokud by se potvrdila otrava, jednalo by se tedy o případ čtvrtý. Naštěstí otravy v Karlovarském kraji byly jen slabšího rázu a pacienti nemají trvalé následky. Celkem bylo v epidemii otrav metanolem zaznamenáno v Česku zhruba osmdesát otrav a téměř tři desítky úmrtí.