Suzanne Vega bude mít koncert v ostravské ČEZ Aréně

Ostrava – Jedna z nejslavnějších písničkářek světa Suzanne Vega bude mít na začátku listopadu tři koncerty v Česku. Mezi vystoupeními v Praze a Hradci Králové zavítá i do Ostravy. Její koncert v tamní ČEZ Aréně bude 8. listopadu.

Jako předkapela vystoupí Čechomor. Vega doprovodí vedle kytaristy Gerryho Leonarda také Smíchovská komorní filharmonie.

To, že se slavná hudebnice na svém evropském turné zastaví v České republice, není až tak neobvyklé. Měla zde už nejméně patnáct koncertů, poslední loni v létě. Například v roce 2006 se zúčastnila festivalu dokumentárních filmů v Olomouci, kde Christopher Seufert prezentoval film o ní. Byla jednou z osobností projektu Švandova divadla Scénické rozhovory. S členy Čechomoru se už také zná. Vystupovala s nimi v roce 2009. Loni přijela také na pohřeb Václava Havla.

Suzanne Nadine Vega se narodila před 53 lety v americké Santa Monice.V devíti letech začala psát básničky a první písničku údajně složila ve čtrnácti letech. Studovala moderní tanec a literaturu. Debutové album Susanne Vega jí vyšlo1985 abylo velmi úspěšné. Její asi nejslavnější písnička Luka byla na druhé desce z roku 1987 Solitude Standing.