Jágr proti Kometě: Terminály nešly, lístky zmizely hned ráno

Kladno - Hokejová extraliga vyšperkovaná účastí hokejistů z výlukou pozastavené NHL očekává další vrchol podzimu. V patnáctém kole se v pražské O2 areně Kladnu v čele s Jaromírem Jágrem postaví brněnská Kometa. Její fanoušci dokážou i v běžném ročníku jezdit na atraktivní zápasy v mnohatisícových počtech. Tentokrát se ale lístky na mnoho z nich vůbec nedostaly.

Vstupenky byly k dispozici na terminálech Sazky dnes od 1:15 a po deváté hodině ranní už zmizely i poslední rezervace přes internet. „Máme informaci, že je vyprodáno. Vstupenky už ve volném prodeji žádné nezbývají. Už budeme jen měnit permanentky a vydávat vstupenky pro fanklub,“ řekl ČTK tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Ačkoliv si mnozí fanoušci přivstali a uprostřed noci vyrazili na online terminály, lístku se zdaleka každý nedočkal. Vstupenkový systém totiž postihl výpadek. Problémy pokračovaly i po šesté hodině ráno, kdy mohli fanoušci začít také s rezervací přes internet. „Přihlásil jsem se do systému, nějaká místa ještě zbývala. Zarezervovat ale nešla, zkoušel jsem to stále znovu a najednou mi systém zahlásil, že je vyprodáno,“ je rozčarován brněnský fanoušek Honza, který si kvůli zápasu už vzal i volno v práci. 

Podobně trpkou zkušenost s předprodejem hlásí i desítky dalších fanoušků Brna i Kladna v internetových diskusích. Vstupenky se navíc už dopoledne objevily v nabídkách na inzertních serverech, kde za ně překupníci požadují až desetinásobek původní ceny. 

Velký boj o vstupenky se očekával i díky mimořádnému zájmu fanoušků Brna, jichž už vyrážely tisíce na zápasy se Slavií v O2 areně. Zcela zaplněnou kapacitu 7200 diváky měl v této sezoně navíc úřadující vicemistr v domácí Kajot Areně na všechny duely.

Kladno v sestavě s útočným triem Jágr, Tomáš Plekanec, Jiří Tlustý a beky Markem Židlickým a Tomášem Kaberlem vyprodalo nejen pronajatou O2 arenu, ale i stadiony v Chomutově, Českých Budějovicích, Zlíně a Plzni. Na zápas na ledě Sparty přišlo 12 589 diváků, což byla třetí nejvyšší návštěvnost sezony, a zůstalo volných jen několik míst.

Duel s Pardubicemi s 15 705 diváky byl osmou nejvyšší návštěvností v historii samostatné české extraligy. „Na celkové výši počtu diváků bude záležet podle toho, jak se zaplní klubové patro. Do volného prodeje šel stejný počet vstupenek jako minule,“ doplnil Heral.

Pražská O2 arena v této sezoně zaznamenala jednu ještě vyšší návštěvu na hokej. Minulý týden v úterý duel Kontinentální ligy mezi Lvem Praha a Dynamem Moskva, které přivezlo jednu z hlavních světových hvězd Alexandra Ovečkina, přilákal 16 317 diváků. To byl nový rekord KHL.