Kostýmy z Četnických humoresek zdobí Slezkoostravský hrad

Výstava Četnické humoresky je v České republice naposledy a navštívit ji můžete na Slezskoostravském hradě. Připomíná jak úspěšný seriál z tvorby České televize - Televizního studia Brno, tak prvorepublikové četnictvo. Návštěvníci Slezskoostravského hradu mají šanci stát se na chvíli taky četníky.

Součástí expozice je totiž detektivní příběh „Vražda továrníka Skalského“ z pera Pavla Gejguše. Návštěvníci se mohou vžít do role asistentů štábních strážmistrů s úkolem najít zákeřného vraha. Po zhlédnutí výstavy a přečtení příběhu by měli jméno vraha poznat.

Na výstavě Četnické humoresky jsou prezentovány slušivé četnické uniformy, ale i líbivé společenské kostýmy – převážně dámské, doplněné množstvím módních doplňků. Celkový počet kostýmů a uniforem je přes 40 kusů.

Nechybí ani administrativní pomůcky, historická technika, vybavení tehdejší četnické stanice, drobnosti z továrníkova sídla (pánská pracovna, jídelna, dámská garderoba, kuchyně), dobového obchodu s módními doplňky, vybavení lékařské ambulance či kadeřnictví.

Výstava potrvá do 6. ledna 2013.

Vydáno pod