Boj o první místo skončil vítězně pro Brno. Házenkáři dál kralují extralize

Brno - Ani pražská Dukla nedokázala odčarovat kouzlo brněnské neporazitelnosti. V oboustranně bojovném utkání dominovaly hlavně obrany. Skvělý výkon v brance podal domácí Jiří Bavlnka. I díky němu Královo Pole zvítězilo 26:22. V extralize tak zůstává po šesti zápasech první.

Brno by si v extralize pomalu mělo začít zvykat na roli favorita. Tým, který v předchozích sezónách myslel hlavně na záchranu, dál drží své senzační vedení ve vyrovnané soutěži. Královo Pole navíc jako jediné dosud neprohrálo.

Rozhovor s Janem Hubáčkem (zdroj: ČT24)

Jihomoravským házenkářům v poslední době začátky zápasů příliš nevycházely, tentokrát tomu ale bylo jinak. Než se pražská Dukla rozkoukala, prohrávala 7:2. Brno si potom vybralo hluchou desetiminutovku bez gólu, střelcům Dukly ale comeback do zápasu zkomplikoval skvělý Bavlnka a v poločase byl tak stav pro domácí 11:7.

Rozhovor s brankářem Králova Pole Jiřím Bavlnkou (zdroj: ČT24)

Statistici by se museli do historie pražské Dukly ponořit pořádně hluboko, než by našli zápas, kde hráči historicky nejúspěšnějšího domácího celku vstřelili za poločas pouhých sedm branek. Místo snahy o zteč ale nájezdy Pražanů dál končily na brněnské obraně nebo na pozorném Bavlnkovi. Osobně bráněného Hastíka navíc v útoku hravě nahradili Mičola s Hubáčkem a Brno si tak vypracovalo až sedmigólové vedení.

Rozhovor s Milanem Kotrčem (zdroj: ČT24)

Teprve deset minut před koncem Dukla vystrčila růžky a sérií tří rychlých gólů se přiblížila Brnu na dostřel. V euforii hrající domácí ale už žádné drama nepřipustili, své vedení si dokázali pohlídat a poslední minutu zápasu si tak mohli vyslechnout skandovaný potlesk osmi stovek diváků, kteří v závěru utkání vzdali svým hrdinům hold ve stoje. Královo Pole zvítězilo 26:22 a dál tak vede nejvyšší soutěž.

Brno – Dukla 26:22 (11:7)

Nejlepší střelci Brna: Mičola 8/2, Hubáček 7/1, Barabáš 3, Dostalík 3

Nejlepší střelci Dukly: Kotrč 4, Mráz 3/1

Sedmimetrové hody: 7/4 – 4/3, vyloučení: 8 - 8, rozhodčí: Pavlíček, Tokoš, diváci: 820

KP Brno: Bavlnka, Pokorný - Barabáš, Hubáček, Chýlek, Zima, Paseka, Koubek, Klačo, Ryšavý, Dostalík, Hastík, Mičola, Joppek, Trenér: Jan Hegar

HC Dukla Praha: Petržala, Rangl - Šimůnek, Kern, Kastner, Sviták, Šik, Mráz, Piskač, Kotrč, Rams, Syřínek, Šůstek, Bělohlav, Trenér: Pavel Pauza