Všechny naše body patří fanouškům, má po návratu jasno Divíšek

Brno – Až ve dvanáctém zápase brněnské Komety vyjela v modrobílém dresu na domácí led také hvězda loňského play-off Tomáš Divíšek. Třiatřicetiletý centr se při své letošní premiéře představil ve druhém útoku po boku nejproduktivnějšího brněnského dua Jan Hruška a Jakub Svoboda, které tentokrát vyšlo proti Chomutovu naprázdno. Přesto se klíčový útočník Komety radoval se svými spoluhráči z výhry 3:1. V úterý čeká Brňany v O2 areně dlouho očekávaný souboj s kladenskými Rytíři. „Do stropu kvůli tomu neskáču, byl bych rád, i kdybychom jeli do Třince,“ těší se na každý zápas po svalovém zranění uzdravený Tomáš Divíšek.

Jaký byl po dvou měsících návrat na led?

Bylo to hezké, fanoušci mě opět nezklamali, byli vynikající. Kluci hráli dobře, takže jsem si to užíval.

Odehrála se Vaše premiéra v letošním ročníku extraligy podle představ, nebo ještě cítíte nějaké rezervy?

Po pravdě moc spokojený jsem sám se sebou nebyl. Nehrál jsem moc dobře, byl jsem málo na puku a vím, že můžu hrát mnohem lépe, takže doufám, že se to zvedne. Rezervy mám ve všem. Když jsem se proti Chomutovu viděl, tak to nebylo úplně ideální. Puk mi skáče a nejsem ještě úplně ready. Myslel jsem, že to bude lepší, ale bohužel to bude asi chvilku trvat.

Sestřih utkání Kometa Brno - Piráti Chomutov (zdroj: ČT24)

Trenér Venera vás zařadil do formace vedle nejproduktivnějšího dua Komety – Jana Hrušky a Jakuba Svobody, vyhovuje Vám to?

V některých okamžicích jsme si v utkání proti Chomutovu úplně neporozuměli, ale určitě se sehrajeme. Chce to jen čas. Snad se na mě kluci nezlobí, že jsem jim to párkrát pokazil.

V šesti domácích zápasech ztratila Kometa jediný bod. Sledoval jste výsledky spoluhráčů během zranění?

Nenechal jsem si to ujít. Kluci hrají výborně. Hlavně doma před skvělými fanoušky je úžasné hrát. Většina těch bodů patří lidem, kteří nás v hledišti podporují, protože dokážou vytvořit úžasnou atmosféru, která nás žene dopředu.

Jak důležití jsou fanoušci konkrétně pro Vás?

Jsou naprosto klíčoví. Šlo to vidět i v posledním utkání proti Chomutovu, kdy nás fanoušci hned v úvodu naladili. V prvních minutách jsme hráli výborně, dařily se nám přesilovky. Dali jsme dva góly, a to bylo jen pro fanoušky.

Čím si myslíte, že jsou úspěchy Komety v letošním ročníku dány?

Hrajeme především dobře dozadu a Jirka Trvaj chytá výborně. K tomu nás dopředu ženou lidi, a když vedeme o ten gól nebo dva, tak si to už dokážeme pohlídat.

Hokej - Hokej den poté


Váš návrat jste si načasoval tak, že nepřijdete o souboj s Kladnem. Jak se těšíte na okamžik, kdy se postavíte proti hvězdám NHL?

Já bych byl rád, i kdybychom jeli do Třince. Už jsem chtěl hlavně hrát. Samozřejmě je malinko plus, že budeme hrát v O2 areně, ale do stropu kvůli tomu úplně neskáču. Já se teď těším na každý zápas. Je pravda, že tohle utkání je hlavně pro fanoušky, přijede hodně lidí z Brna. Přece jenom je lepší hrát v O2 areně než v Kladně.

Probíhá v kabině mezi hráči větší hecování, třeba nějaké sázky na to, kdo se prosadí proti hvězdám NHL?

Ještě jsem o tom zatím neslyšel, ale třeba to přijde.