Kometa jede do Prahy. Na Kladno

Brno/Praha - Do pražské O2 areny dnes míří několik tisíc brněnských fanoušků. V 15. kole extraligy se tam utká Kometa Brno s hokejisty Kladna. Očekává se divácký rekord sezóny. Brněnští fanoušci doprovází svůj tým do Prahy pravidelně v hojném počtu, tentokrát ale byli nalákáni i tím, že v době výluky NHL za Kladno nastupuje i největší česká hokejová hvězda Jaromír Jágr. Ten se i přes spekulace nakonec na ledě objevil.

Rekordní diváckou návštěvnost zažila česká extraliga v lednu 2011. Tehdy se pod širým nebem utkala právě brněnská Kometa s Pardubicemi, zápas vidělo 17 140 diváků. Podle rychlosti, s jakou lístky na dnešní utkání zmizely, se i při dnešním utkání očekává jedna z nevyšších návštěvností v novodobé historii ligy.

  • Fanoušci Brna zaplnili O2 arenu v Praze autor: Ondřej Schneider, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/41/4069/406854.jpg
  • Fanoušci Brna zaplnili O2 arenu v Praze autor: Ondřej Schneider, zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/41/4069/406853.jpg

Do Prahy vyrazili fanoušci speciálními vlaky vypravenými právě kvůli tomuto zápasu a také několika autobusy. Fanoušci tradičně odjížděli od Janáčkova divadla v Brně. Celkem z Brna do Prahy odjelo asi šest tisíc fanoušků. Na dálnici D1 se tak už během odpoledne tvořily kolony.

Fanoušci Komety odjíždí do Prahy (zdroj: ČT24)

Lákadlem utkání, které začalo o čtvrt na sedm a vysílá ho stanice ČT sport, je hokejista Jaromír Jágr. I když se spekulovalo o jeho zdravotních problémech, nakonec se na ledě objevil, za což sklidil potlesk od obou táborů fanoušků. V dnešním zápase ale není jediným slavným hokejistou. Na ledě by se měli objevit například i Tomáš Plekanec, Marek Židlický či Tomáš Kaberle.

NO COMMENT: Kometa Brno v Praze (zdroj: ČT24)
Vydáno pod