Akce Big Cage II znovu úspěšná, Hamršmíd porazil Kotláře

Ostrava - Podruhé se v ostravské Bonver Aréně zápasilo v kleci a znovu měla akce u publika obrovský ohlas. Akce Big Cage 2 nabídla divákům celkem deset ultimátních zápasů, ve kterých se představili borci z Česka i ze Slovenska. Vrcholem byl souboj zkušeného Michala Hamršmída, který patří k evropské špičce a vycházející hvězdy, dosud neporaženého Mariana Kotláře.

Zápas mezi Michalem Hášou Hamršmídem z týmu GCF a Marianem Kotlářem z JMFS Havířov byl vypsán na tři kola po pěti minutách, ale ultimátní zápasy končí často před limitem a nejinak tomu bylo i v tomto případě. V prvním kole bylo zřejmé, že ani jeden z bojovníků nechce udělat chybu a tak začali poměrně opatrně. Favoritem byl určitě zkušenější Hamršmíd. „Určitě jsem byl favoritem, ale říkal jsem, že budeme dávat šanci mladým borcům a Marian ještě neprohrál, má vynikající bilanci, tak s kým jiným bych měl zápasit tady v Česku,“ řekl Michal Hamršmíd.

První kolo o vítězi nerozhodlo, přestože bylo vidět, že Hamršmíd získává převahu. To se potvrdilo ve druhém kole, kdy Kotláře zasypal údery v pozici, kdy se havířovský borec, který před tímto zápasem nepoznal hořkost porážky, nedokázal bránit a jeho trenér Jakub Müller duel ukončil vhozeným ručníkem. Oba borci ale diváky určitě nezklamali. „Marian a jeho trenér udělal chybu, že před zápasem mluvili o svých zraněních, já si v přípravě taky prošel třemi zraněními, ale nikde jsem o tom nemluvil,“ uvedl po zápase vítězný Hamršmíd.

„Příprava byla až moc intenzivní, byl jsem přemotivovaný a zraněný, Michal Hamršmíd zkušeně využil mých slabin a vyšlo mu to. Teď se musím dát dohromady a příště se už podobných chyb vyvarovat,“ zhodnotil Kotlář.

Reportáž Tomáše Vzorka (zdroj: ČT24)