Zlínské házenkářky hledají už sedm týdnů recept na výhru

Zlín - Házenkářky Zlína dál tápou. Po sérii pěti porážek v interlize nezvládly svěřenkyně Jana Salače ani čtvrtfinále českého poháru proti Porubě. Zlíňanky sráží především vlastní chyby v obraně i útoku.

Po odchodu největších opor musel Zlín v letošní sezóně vsadit na vlastní naděje. Nejmladšímu týmu v interlize vyšel vstup do nejvyšší soutěže, když hned v prvním kole porazil Olomouc 28:22. Od té doby ale trenér Jan Salač a jeho hráčky už sedm týdnů hledají marně recept na výhru.

Prohry se silnými týmy, jako jsou Michalovce, Partizánské, Poruba a Most, se čekaly. V zatím posledním interligovém duelu proti Senci sahaly východomoravské házenkářky po výhře, do druhé půle šly s dvoubrankovým náskokem. Zlíňanky ale ztratily dva body po chybách v samém závěru, kdy se z vítězství 26:25 radoval Senec. „Musíme převzít tu roli, že teď to máme tahat my a že musíme rozhodovat zápasy. Uvědomit si, že tady už není nikdo starší, kdo by to vzal na sebe, a to nám bohužel zatím moc nejde,“ vidí hlavní problém jedna ze současných opor Šárka Marčíková.

Rozhovor se Šárkou Marčíkovou (zdroj: ČT24)

Tým z Valašska si chtěl spravit chuť alespoň v českém poháru, kdy chtěl před domácími tribunami ukázat, že má na to hrát vyrovnanou partii s Porubou. Ostravanky přijely i s bývalou oporou Zlína Pavlou Poznarovou. Zlín ale v druhé půli musel dohánět jedenáctibrankové manko, dokonce se dostal na dostřel tří gólů, ale nakonec podlehl Porubě o sedm branek.

I čtvrtfinálový pohárový souboj ukázal na letošní rezervy východomoravského týmu, kde vázne hlavně souhra. Hráčky selhávají při proměňování vyložených šancí a chybí jim levá spojka. „Holky nemají špatný tým. Jde o to, aby hráčky, které nemají takové zkušenosti, se do toho víc dostaly. S tím jim musí pomoct holky, které tu interligu už několik let hrají,“ sleduje výsledky svého bývalého klubu i Pavla Poznarová.

Rozhovor s Pavlou Poznarovou (zdroj: ČT24)

Tým, který chtěl ještě vloni útočit na titul, tak po radikálním omlazovacím řezu zatím získal pouhé dva body a na průběžném desátém místě interligy musí myslet na starosti spíše záchranářské. 

ZLÍN – PORUBA 27:34 (11:22)

Zlín: Mahďáková, Dederlová – Nudni 1, M. Salčáková 3, Očedlíková, Brzósková, Šviráková 3, Hradilová 2, Novotná, Š. Marčíková 7/3, Pospíšilová 4, Kamenářová 2, Z. Marčíková 1, Brandová 4. Trenér: J. Salač.

Nejvíce branek Poruby: Hrbková 8/2, Tóthová 6, Selucká a Poznarová 5. Rozhodčí: Běčička, Horák. Sedmimetrové hody: 6/3 – 4/3. Vyloučení: 1:3. Diváci: 150.