Požár v Břidličné na Bruntálsku

S rozsáhlým požárem zemědělského objektu v Břidličné na Bruntálsku bojovalo devět jednotek hasičů. Ve čtvrtek 25. října před 20. hodinou vzplanuly balíky slámy a nakonec skončila v plamenech celá budova. Hasiči zachránili osm koní, čtyři ovce uhořely.

Červenooranžová barva z velkého požáru rozzářila celou Břidličnou na Bruntálsku. Jednomu místnímu zemědělci vzplanuly balíky slámy a sena. Oheň se nakonec vyřádil na celém zemědělském objektu. Devět jednotek hasičů mělo během chvíle plameny pod kontrolou a naštěstí se nerozšířily na přilehlý rodinný domek. Kdyby si ohně včas nevšimli obyvatelé domu a nezavolali hned hasiče, mohlo by vše skončit úplně jinak. „Šel jsem od kamaráda z práce a viděl jsem, že se okolo domu nějak svítí a najednou vidím, že hoří balíky sena. Zavolali jsme hasiče, chytla už i střecha a celá stodola a málem i náš rodinný domek. Báli jsme se celou dobu o náš dům. Naštěstí jsme zachránili konírnu. Vyvedli jsme osm koní a shořely nám čtyři ovce,“ vyděšeně pověděl jeden z obyvatelů domu Jiří Fortek.

Zděšeně se staral o zachráněné koně i majitel celého objektu. Byl rád, že hasiči bravurně oheň uhasili a ten nepřeskočil na jejich rodinný dům. Nikomu z místních se naštěstí nic nestalo a nebyl nikdo zraněný. „Vůbec netuším, kde začalo hořet. Je to katastrofa a jsem v šoku. Škody budou milionové. Děkuji ale všem, kteří nám jakkoliv při požáru pomohli,“ se slzami v očích zmínil majitel Vladimír Sláma.

Hasiči hodnotí požár jako velmi komplikovaný. Celý objekt se nachází ve tvaru „L“. „Na místě začali pracovat vyšetřovatelé ve spolupráci s Policií ČR. V tuto chvíli je celý případ ve vyšetřování,“ v závěru řekl velitel zásahu.

Text a foto - Radek Vráblík