Fotbaloví amatéři evropský bronz neobhájí

Otrokovice - Čeští amatérští fotbalisté, reprezentovaní hráči ze Zlínského kraje, bronzové medaile na mistrovství Evropy neobhájí. V domácí kvalifikační skupině nestačili na soupeře z Maďarska a Německa a postup na vrcholný turnaj speciální fotbalové kategorie jim tak uniknul.

Už jen o čest hráli čeští amatérští reprezentanti v posledním zápase proti Skotsku. Utkání se jim vyvedlo o poznání lépe než předchozí bitvy s Maďarskem a Německem. Soupeře z britských ostrovů porazili vysoko 6:2.

Rozhovor s trenérem Petrem Zapletalem (zdroj: ČT24)

Vítězství ale bylo jediným důvodem k radosti. Amatérská reprezentace před začátkem Regions cupu pomýšlela určitě na vyšší umístění. Na posledním mistrovství v Portugalsku totiž jízda českého týmu skončila až na bronzovém stupni.

Regions cup

Regions cup je oficiálním mistrovstvím Evropy amatérských fotbalistů pod patronací UEFA, jehož cílem je dát možnost reprezentovat svůj kraj a svou zemi i amatérským fotbalistům. V soutěži mohou startovat hráči mezi 19 a 40 roky, kteří nikdy nepodepsali profesionální smlouvu a nikdy nehráli v profesionálním týmu. Amatérští fotbalisté ze Zlínského kraje vyhráli republikovou kvalifikaci Regions cupu. Dostali tak možnost reprezentovat Českou republiku a Zlínský kraj v dalších kolech o titul amatérských mistrů Evropy.

Rozhovor s Alešem Michálkem (zdroj: ČT24)

V mezinárodní soutěži amatérů mohou startovat jen hráči, kteří nikdy neměli profesionální smlouvu. Českou republiku reprezentovali především fotbalisté z divizních týmů Zlínska.

Výsledky Zlína

Zlín 1:2 East Region (Maďarsko)

Zlín 0:4 Württemberg (Německo)

Zlín 6:2 West Central Scotland (Skotsko)