Halloween a lampionový průvod v Zoo Ostrava

První listopadová sobota bude v ostravské zoologické zahradě ve znamení oslav svátku Halloween, který je spjat s tradicemi a zvyky starých Keltů a znamená Konec léta. Program určený dětem bude ukončen lampionovým průvodem, a dojde i na slavnostní vyhlášení vítězů soutěže ve sběru plodů „Šípkový podzim“.

Doprovodný program pro děti začíná v 11 hodin. U expozice s domácími zvířaty si budou moci děti zasoutěžit se společností RWE a u výukového centra pak vydlabat dýni. Osvětlené dýně poslouží jako svítilny po cestě, kudy se bude vpodvečer ubírat lampiónový průvod, a následně jako krmivo pro některé druhy zvířat, např. opice.

Průvod vyjde od vstupu do zoo po 16. hodině. Při procházce potemnělým areálem si účastníci mohou na cestu svítit samozřejmě lampióny, ale i lucernami. Vítány jsou i tematické kostýmy a masky.

Pavilon slonů, pavilon Tanganika nebo právě centrální vyhlídka v expozici Čitván, ale i další vybrané pavilony zůstanou otevřeny až do 18 hod. Návštěvníci tak do nich budou moci nahlédnout a pozorovat chování zvířat i po setmění.