Soustředění mladých lyžařů z Teplic na Božím Daru

Jako každý rok před Vánocemi se žáci oddílu běhu na lyžích teplické Lokomotivy vydali na týdenní soustředění na krušnohorský Boží Dar, aby se připravili na nadcházející závodní lyžařskou sezónu. Dvakrát denně vyráželi k tréninkům na závodní tratě na Jahodové louce nebo na okruhy okolo Božího Daru. Po celý týden panovaly výborné sněhové podmínky, i když počasí trochu potrápilo neustálým sněžením a větrem.

Malí lyžaři však nejsou žádní fňukalové a vše zvládali bez větších problémů. Pod vedením svých trenérů se zdokonalovali v technice klasického běhu i v bruslení a nalyžovali desítky kilometrů. Na sněhu se také vyřádili: hráli hry a dvakrát se předvedli na místní sjezdovce - jejich šikovnost na běžkách při jízdě z kopce je obdivuhodná.

Velkou motivací bylo pro děti i to, že se několikrát ve stopě potkali s trénujícím Lukášem Bauerem, který se v domácích podmínkách připravuje na blížící se Tour de Ski. Pro většinu malých lyžařů byla vyvrcholením páteční beseda s Lukášem, ze které si odnesli zajímavé poznatky, podepsané lyže a další sportovní vybavení.

Teď už je jen třeba, aby získané dovednosti i fyzickou kondici zúročili v krajských závodech, ti nejlepší pak v závodech Českého poháru. Prvním měřením sil bude zahajovací závod na domácích tratích v Novém Městě v Kr. h. v sobotu 29. 12. 2012

TJ Lokomotiva Teplice, oddíl běžeckého lyžování

Soustředění mladých lyžařů (zdroj: ČT24)
Vydáno pod