Házenkáři Brna po třech remízách konečně bodovali naplno

Přerov - Šest zápasů čekali v extralize na výhru házenkáři Králova Pole. Plný bodový zisk nakonec získali až v posledním zápase před vánoční pauzou na půdě Přerova za výhru 26:24. Utkání bylo velmi vyrovnané a k bodům měli blízko i domácí.

Oba týmy měly v zápase o motivaci postaráno. Zatímco Brňané toužili po návratu na vítěznou vlnu, Přerov chtěl výhrou odvrátit přezimování na dně tabulky. Už začátek zápasu naznačil, že se nebude rozhodně opakovat jednoznačný průběh prvního vzájemného utkání těchto soupeřů, kdy Brno s přehledem zvítězilo 36:19. Po celou dobu prvního poločasu se totiž oba týmy střídaly ve vedení, navíc maximálně dvoubrankovém.

Finiš poločasu se vydařil lépe domácímu Sokolu, který vedl 15:13. Hned po přestávce zvyšoval Zemánek a třígolový náskok byl zatím v zápase nejvýraznější. Brno se ale položit nedalo, pěti góly v řadě zbrzdilo domácí euforii a otočilo stav zpět do svého vedení.

Od té doby byl zápas opět vyrovnaný a nerozhodný stav vydržel až do poslední minuty. Za stavu 24:24 se z křídla nemýlil brněnský náhradník Komárek. Přerovskou snahu o vyrovnání potom hasil Dostalík jen za cenu červené karty, Brno si ale vítězství vzít nedalo a Klačo nakonec dvoubodový zisk zpečetil ještě jedním gólem.

Brno tak z pátého místa může v přestávce dál myslet na své nejlepší umístění po návratu do nejvyšší soutěže. Přerov čekají starosti záchranářské. Extraliga pokračuje na začátku února.

Přerov - KP Brno 24:26 (15:13)

Nejlepší střelci Přerova: Kavka 6/3, Zemánek 4, Mužík 4

Nejlepší střelci Brna: Dostalík 5, Barabáš 5, Hastík 4

Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/2, vyloučení: 8 – 6 (přímá ČK Dostalík), rozhodčí: Halada, Točík, diváků: 238

Vydáno pod