Muž z Frýdlantu nad Ostravicí se popálil při hašení vánočního stromu

Frýdlant nad Ostravicí - Štědrý den, kdy lidé používají častěji než kterýkoliv jiný den v roce otevřený oheň, se v moravskoslezském kraji obešel bez vážnějších nehod. Nejhůře dopadl člověk z Frýdlantu nad Ostravicí. Hasil požár vánočního stromu, který zřejmě vzplanul od prskavky. Utrpěl popáleniny na rukou a v obličeji.

Hasiči, které rodina zavolala, přijeli už k uhašenému ohni. „Majitelům domu se podařilo hořící stromek vynést z místnosti dříve, než se požár rozšířil, avšak jeden člověk utrpěl popáleniny druhého stupně na ruce a mírnější zranění v obličeji,“ potvrdil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub. Dodal, že další požár lidé uhasili také vlastními silami. Holub shrnul, že hasiči z tohoto regionu museli na Štědrý den vyjet celkem jednatřicetkrát. Evidovali dohromady šest případů zranění.

Kromě požárů je lidé volali ke čtyřem dopravním nehodám. „Ve třinácti případech poskytli hasiči různou technickou pomoc,“ doplnil Holub.

Nejčastěji volali o pomoc lidé z moravskoslezské metropole. „Hasiči vyjeli osmkrát,“ doplnil mluvčí hasičů.

Skutečná tragédie se na Štědrý den časně ráno stala v Borku na Havlíčkobrodsku, kde shořel vepřín se 1400 prasaty. Příčinu neštěstí vyšetřují policisté.