Na Mezinárodních týdnech Tance se představí také ostravský balet

Ostrava - Balet Národního divadla moravskoslezského vystoupí na prestižním festivalu Mezinárodní týdny tance 2013. Vedle Pražského komorního baletu a dalších významných českých i zahraničních umělců a souborů se představí i na gala přestavení, které bude 6. ledna večer v Divadle ABC v Praze.

„Našim příspěvkem bude asi patnáctiminutová koláž, která sestává z částí inscenací Zázrak v tichu a Padající andělé s hudebním doprovodem Armanda Amara, Gustava Mahlera a Richarda Wagnera,“ uvedl šéf baletního souboru Národního divadla moravskoslezského Igor Vejsada. Dodal, že tančit budou Barbora Kaufmannová, Vladimír Vašků, Michal Lewandowski, Markéta Pospíšilová a další sólisté.

Mezinárodní týdny tance je festival, který se zaměřuje na současný tanec, jeho součástí jsou i semináře a workshopy, které umožňují setkání profesionálů a studentů. Letos v lednu vyvrcholí jeho 27. ročník. „Je to nejstarší taneční festival v Česku, jenž navazuje na pravidelné semináře a představení Tanečního centra Univerzity Karlovy se zahraničními umělci a pedagogy v osmdesátých letech,“ uvedla mluvčí divadla Viola Kučerová.

Vydáno pod