Janáčkova filharmonie koncertuje se zpěvákem Martinem Chodúrem

Ostrava - Janáčkova filharmonie Ostrava přináší ve svém Tříkrálovém koncertu posluchačům společný koncert s populárním zpěvákem Martinem Chodúrem. Bude 5. ledna v Domě kultury Ostrava a zazní na něm například hity Franka Sinatry.

Dopoledne orchestr projížděl všechny skladby, které na programu zazní. A doladit bylo třeba především zvuk. Nepůjde o čistě akustický koncert. Orchestr bude ozvučený.

Část repertoáru už orchestr se zpěvákem hrál před dvěma lety. Jeho nové písně ale zkoušeli poprvé. I Martin Chodúr se ještě doma před koncertem připravoval.

0102hdou01

„Zkouším si nejenom texty, hraju i na klavír, snažím se připravit tak, aby to bylo co nejlepší,“ uvedl zpěvák. Filharmonici si rádi odskočí i do jiného žánru. Dnes hráli Sinatru, zítra je čeká Smetanova Má vlast.

„Vnímám to jako příjemné osvěžení mezi těmi Beethoveny, které především hrajeme,“ tvrdí dirigent Jan Kučera.

S velkými filharmoniemi vystupují popové hvězdy po celém světě. První koncertní turné s klasiky absolvoval Martin Chodúr hned na počátku své kariéry, v roce 2010. A rád se před filharmonii postaví znovu. „Je to pro mne velký zážitek, kterému se v podstatě nic nevyrovná,“ říká Chodúr. Dodává, že má s orchestru velký respekt. „Je to pro mne obrovská čest, když mne doprovázejí takoví profesionálové,“ vyznává Chodúr.

Reportáž Heleny Dohnalové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod