ČSSD vyzvala zloděje plakátů k odchodu ze strany

Ostrava - K odstoupení ze všech funkcí dnes vyzvalo předsednictvo ostravského okresního výboru ČSSD Lukáše Balcaříka. Ve volební kampani do senátu v ostravském volebním obvodu totiž zničil několik plakátů Leopolda Sulovského. Policie ho už obvinila z trestného činu krádeže a maření voleb.

Na stranický kobereček si pozvalo vedení ostravské ČSSD třiadvacetiletého studenta a zároveň zastupitele Ostravy-Jihu Lukáše Balcaříka. Chtěli od něho slyšet, proč se snažil pomoci sociálnímu demokratovi Karlu Sibinskému v kampani do Senátu tím, že ničil plakáty jeho konkurenta.

Balcařík tvrdil, že to byla jen klukovina. Adam Rykala z okresního výboru strany však reagoval slovy, že pokud je ještě kluk, neměl by tedy sedět v zastupitelstvu.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Předsednictvo okresního výkonného výboru ČSSD se nakonec rozhodlo vyzvat ho k odstoupení ze všech funkcí a k vrácení stranické legitimace.

Skoro sto dvacet poutačů Leopolda Sulovského odstraňoval Lukáš Balcařík spolu s dalším komplicem loni v říjnu, a to z lamp kolem silnice v Ostravě Hrabůvce a v Zábřehu. Odhalil je kamerový systém.

Pokud se Lukáš Balcařík rozhodne, že stranu ani zastupitelský post neopustí, strana ho pravděpodobně vyloučí. Rozhodnout by měl okresní výbor na svém zasedání v pondělí.