Zbrojovka se do přípravy vrhla s novou posilou

Brno - Přípravu na jarní část Gambrinus ligy dnes zahájili i fotbalisti Zbrojovky Brno. Nováček soutěže a sedmý tým tabulky se pro posílení kádru poohlíží po jednom hráči do zadní, středové i útočné řady. Nového záložníka už ulovil, v Brně se dnes poprvé představil Tomáš Frejlach.

Sedmadvacetiletý Frejlach přichází do Brna na roční hostování s opcí na přestup. V lize odehrál 113 zápasů a vstřelil 12 branek, na podzim ale po zranění zasáhl pouze sporadicky do dvou utkání a pražský klub o něj přestal mít zájem. Vedení brněnského klubu si od zkušeného hráče slibuje zvýšení herní kvality.

Brněnský tým naopak po podzimu opustili obránce Josef Kaufman, který zamířil do Teplic, a útočníci Milan Jurdík a Petr Nekuda. S oběma ukončil klub hostování. Jurdík se vrátil do Sparty a Nekuda do Olomouce. Do Brna se vrátili z hostování záložník Jiří Huška a útočník Rostislav Šamánek. Přípravu začal po zranění i útočník Petr Švancara.

Velkou část zimní přípravy stráví Brňané v domácím prostředí, kde je kromě nabírání fyzické kondice čekají hlavně zápasy Tipsport ligy. Koncem ledna odletí tým na desetidenní přípravu do Turecka, kde chce odehrát tři zápasy. V jednání jsou soupeři z korejské ligy, Ruska, Ukrajiny či Maďarska.